Alimentele care pot vindeca organismul. Au o mulțime de beneficii, iar cercetătorii au fost și ei surprinși de rezultate
Unele alimente pot vindeca organismul și au beneficii uimitoare. Cercetătorii au vrut să afle care este efectul lor, când sunt consumate pe termen lung.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/mancare-aliment.jpeg?#)
Alimentele care pot vindeca organismul trebuie consumate în mod regulat. Dacă optăm pentru ele nu doar că ne vom bucura de o stare de bine, dar totodată, corpul nostru va fi protejat în fața anumitor afecțiuni.
Alimentele care pot vindeca organismul
Toată lumea își dorește o stare de bine, dar și un organism sănătos. Pe lângă odihnă și mișcare însă, alimentația joacă un rol esențial. Astfel, este bine să fim atenți la ce consumăm, dar și în ce cantități.
Ce nu știu mulți români e faptul că unele alimente au mai multe beneficii ca altele și pot să ne protejeze organismul. Totodată, unele acționează precum niște antibiotice naturale și pot să reducă inflamația.
Un studiu realizat recent a evidențiat alimentele care pot vindeca organismul. Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care au un meniu bogat în legume, cereale, dar și alimente fermentate se simt mai bine.
Acestea au efecte pozitive asupra bolilor grave precum Alzheimer. Totodată, o dietă bogată în alimentele menționate anterior poate fi de ajutor în cazul bolilor la inimă, în cazul tensiunii arteriale și nu numai.
Studiul care a fost publicat în Nature Medicine a arătat că trecerea la dieta tradițională a Tanzaniei a avut efecte remarcabile. Cu alte cuvinte, cercetătorii sugerează că cine urmează o astfel de dietă se poate bucura de o mulțime de beneficii.
Practic alimentele vindecă organismul și reduc inflamația în doar două săptămâni. Dieta tanzaniană a fost urmată de mai mulți participanți din cadrul studiului și s-a constatat o scădere a riscului de a face infarct miocardic, accient vascular cerebral ori alte boli similare.
Ce este dieta tanzaniană
Și totuși cum arată dieta tanzaniană și care sunt alimentele ce vindecă organismul? Practic aceasta are la bază tradițiile culinare ale poporului Chagga. Oamenii de aici mănânci banane, fasole, mei, dar și șorg. Totodată, aceștia consumă constant fructe, legume bogate în polifenioli, dar și alimente fermentate.
Dr. Quirijn de Mast, unul dintre autorii studiului, a vorbit despre rezultatele obține. Acesta a subliniat că alte diete tradiționale africane ar putea oferi beneficii similare, având în vedere că acestea au la bază niște alimente cât se poate de naturale.
„Dieta africană include multe legume, fructe, fasole, cereale integrale și alimente fermentate. Studiul nostru evidențiază beneficiile acestor produse alimentare tradiționale pentru inflamație și procesele metabolice din corp. În același timp, arătăm cât de dăunătoare poate fi o dietă vestică nesănătoasă.
Aceasta constă, de obicei, în alimente procesate și bogate în calorii, precum cartofi prăjiți și pâine albă, cu exces de sare, zaharuri rafinate și grăsimi saturate. Inflamația este la rădăcina multor afecțiuni cronice, ceea ce face acest studiu extrem de relevant și pentru țările vestice”, a explicat dr. De Mast.
Care este reacția ta?






