Alimentul care ar trebui să fie interzis. Medicul Vlad Ciurea spune că e nociv pentru creier, chiar dacă e delicios
Medicul Vlad Ciurea spune că un aliment adorat de români și nu numai ar trebui mai degrabă interzis, având în vedere efectul nociv pe care îl are asupra creierului.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/vlad-ciurea-mancare.jpg?#)
Medicul Vlad Ciurea, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști din România, a vorbit despre alimentul care în opinia sa ar trebui să fie interzis. Nu aduce niciun beneficiu, ci din contră, este nociv pentru creier.
Medicul Vlad Ciurea, despre alimentul care devine nociv pentru creier
Pentru a avea un organism sănătos, dar și o stare de bine, specialiștii ne recomandă să avem un meniu variat și totodată să facem și mișcare. De asemenea, e esențial să evităm consumul de alimente ultraprocesate, dar și bogate în grăsimi.
Din păcate însă, chiar cele mai delicioase alimente din comerț și chiar și preparate din restaurante sunt și periculoase. Astfel, deși poate știm riscurile la care ne expunem, alegem să le consumăm pentru a ne bucura de un gust bun.
Vlad Ciurea trage însă un semnal de alarmă. Potrivit acestuia, cel mai nociv aliment pentru creier este chiar cartoful. Multe persoane adoră cartofii prăjiți, fără ca măcar să știe toate riscurile la care se expun.
Cât de periculoși sunt cartofii prăjiți și pâinea
Medicul a renunțat să mai consume cartofi de aproape zece ani. Deși vorbim despre o legumă, adevărul este că aceasta nu aduce niciun avantaj pentru activitatea cerebrală. Iar dacă e să vorbim despre cartofii prăjiți, aceștia conțin și o cantitate mare de ulei.
”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală. (…). Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte.
Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău”, a declarat Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink, difuzată pe Antena 3 CNN.
Și nu doar cartoful poate deveni nociv pentru creier. Pâinea, alimentul care nu lipsește de pe masa românilor poate deveni și ea periculoasă atunci când este consumată în cantități mari. Se pare că aceasta încetinește activitatea creierului.
Mai mult de atât, medicul Vlad Ciurea spune că pâinea conține aceleași substanțe ca și cartofii, chiar dacă ambele sunt gustoase. În cantitate mică în schimb, pâinea poate fi o alegere bună.
”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a mai spus neurochirurgul.
Care este reacția ta?






