Alimentul care nu lipsește de pe masa de Revelion. S-au vândut sute de kilograme într-o zi
Produsul care trebuie să se găsească neapărat printre bucatele de Anul Nou. Într-o singură zi s-au dat sute de kilograme.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2024/12/doi-pesti-si-cateva-legume.jpg?#)
Românii știu care este alimentul care nu lipsește de pe masa de Revelion, pentru că aduce beneficii pentru sănătate, dar și pentru că este o tradiție respectată cu sfințenie. S-au vândut sute de kilograme într-o zi, susțin vânzătorii din țara noastră.
Ce produs delicios e la mare căutare pentru Anul Nou
Anul Nou reprezintă un moment în care oamenii se adună la masă, motiv pentru care specialiștii spun care este, de fapt, produsul delicios care nu trebuie trecut cu vederea. Acesta este savuros și se pregătește foarte ușor.
Experții în tradiții și obiceiuri culinare transmit că acest aliment este la mare căutare la trecerea dintre ani. În plus, o veche superstiție spune că este bine să se consume pentru a le merge tuturor excelent în anul ce urmează.
Mai exact, este vorba de pește, indiferent că este proaspăt sau congelat. Foarte mulți români îl cumpără pentru că este un produs despre care se știe că îi face pe cei care-l consumă să se miște precum peștele în ape repezi.
Într-o fermă de sturioni, situată aproape de orașul Oradea, s-au vândut sute de kilograme de peşte, într-o singură zi. Românii caută cel mai mult nisetrul siberian, cu toate că se comercializează cu un preț destul de mare.
„Eu vreau să fac ceva specific din zona Deltei Dunării de fapt. Vreau plachie şi storgeag”, a declarat un cumpărător pentru observatornews.ro. Peștele se consumă de Revelion, dar și în prima zi din anul ce vine.
„În noaptea de Revelion o să avem patru feluri de mâncare. O gustare rece, care ca şi peşte va fi şalău. La gustarea caldă 2, o să avem peşte, care va fi somon”, a spus chef Lucian Fâşie.
Ce beneficii are consumul de pește
Peștele se numără constant printre recomandările nutriționiștilor. Aceștia îi sfătuiesc pe oameni să consume acest tip de carne de cel puțin două ori pe săptămână pentru că are foarte multe proprietăți pentru sănătate.
Unul dintre marile beneficii este strâns legat de faptul că este o sursă importantă de vitamine și minerale esențiale. Așadar, are în compoziția sa vitamina D, necesară pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar.
În plus, peștele conține vitamina B12, iod și seleniu. Vitamina B12 contribuie la funcționarea sistemului nervos și la producerea de celule roșii. Cei care consumă regulat acest produs au o tensiune arterială bună, peștele prevenind formarea cheagurilor de sânge.
Totodată, acizii grași Omega-3 din aliment ajută la scăderea nivelului de trigliceride, reduc inflamația și îmbunătățesc funcția endotelială. De asemenea, peștele poate ajuta la prevenirea osteoporozei și la menținerea densității osoase.
Care este reacția ta?






