Alimentul din supermarketuri pe care mulți români îl cumpără, dar puțini îl și consumă corect. Cât de periculos devine și cum se prepară, de fapt
Produsul din magazine consumat de mulți români, dar complet eronat. Riscurile la care se expun aceștia și cum se pregătește.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/legume-la-conserva.jpg?#)
Un doctor din Spania a dezvăluit care este alimentul din supermarketuri pe care mulți români îl cumpără. Puțini îl și consumă corect pentru că nu știu cum se prepară, de fapt. Experții din domeniul alimentar spun cât de periculos devine pentru organism.
Alimentul care poate fi periculos dacă nu e preparat corect
Dr. Alexander Olmos trage un semnal de alarmă în privința unui produs care se găsește în toate magazinele din România. Acesta este consumat de mulți români, însă puțini sunt cei care știu cum să-l prepare.
Majoritatea îl gătesc complet eronat și se expun la anumite probleme de ordin medical. Specialistul spaniol arată care sunt riscurile pe care consumatorii le pot întâmpina atunci când achiziționează năut la conservă.
Concret, această leguminoasă delicioasă are un conținut mare de sare. În procesul de conservare, producătorii adaugă o cantitate ridicată de sodiu, care este necesară pentru o bună păstrare și pe termen cât mai lung, relatează 20minutos.es.
Acesta este motivul pentru care se recomandă ca înainte de consum să se clătească bine. Imediat ce conserva de năut a fost deschisă, experții îi sfătuiesc pe oameni să arunce lichidul din interior. Ulterior, legumele se spală bine, sub un jet de apă.
Prin intermediul acestui proces se reduce aproape la jumătate conținutul de sare. Așadar, alimentul poate fi consumat cu care încredere inclusiv de persoanele cu probleme cardiovasculare pentru că are fibre și potasiu. Aceste substanțe ajută la reglarea tensiunii arteriale și la scăderea colesterolului.
Ce trebuie să faci înainte de a găti năut uscat
Năutul este un aliment de bază în dieta mediteraneană. Această legumă delicioasă și sățioasă se prepară simplu, însă gospodinele trebuie să țină seama de câteva sfaturi prețioase. Bucătarii spun că la cel uscat se lasă la înmuiat înainte de a fi gătit.
Indicat ar fi ca acest proces să aibă o durată de cel puțin 24 de ore și suficientă apă. Trucul simplu și genial este recomandat, așa cum se întâmplă și pentru fasole. O altă variantă este înmuierea rapidă a năutului crud prin fierberea timp de 5 minute.
Apoi, se lasă la răcit vreme de încă o oră înainte de pregătire. Bucătarii de top susțin că această etapă nu este neapărat obligatorie pentru acest aliment, însă ajută procesul de gătire prin reducerea timpului total de fierbere.
Care este reacția ta?






