Anastasia și-a contestat notele la Evaluarea Națională iar rezultatul final a uimit-o. Nota primită a făcut-o să devină unică în județ
Performanță rară la Evaluarea Națională 2025. Anastasia, o elevă din Argeș, a avut curaj și și-a contestat notele primite inițial. Rezultatul a uimit-o.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/07/anastasia-arges-evaluarea-nationala.jpeg?#)
Anastasia, o absolventă de clasa a VIII-a din județul Argeș, a avut curajul de a-și contesta notele inițiale primite la Evaluarea Națională. Pentru că a știut că merită mai mult, adolescenta a cerut recorectarea ambelor lucrări, iar rezultatele au arătat că a avut dreptate.
Anastasia și-a contestat notele la Evaluarea Națională. Care sunt rezultatele
Anastasia a obținut media 10 în urma contestațiilor. Este singurul candidat din județ cu această performanță, după publicarea notelor finale de către Ministerul Educației. Elevă a Colegiului Național „Dinicu Golescu” Câmpulung, tânăra a obținut inițial 9,85 la limba și literatura română și 9.90 la matematică.
Fiind sigură pe ea, copila a decis să depună contestație, iar profesorii care au recorectat lucrările i-au dat dreptate: lucrările tinerei erau impecabile, astfel că a obținut nota 10 la ambele probe. Anastasia este singurul elev din tot județul Argeș cu media 10 la Evaluarea Națională.
„Performanță absolută la Evaluarea Națională 2025! Colegiul Național „Dinicu Golescu” este singura unitate de învățământ din județul Argeș care a obținut media 10.00 la Evaluarea Națională 2025! Felicitări elevei Cojocaru Anastasia Ioana pentru această reușită remarcabilă, care reflectă muncă, seriozitate și excelență! Mulțumiri și respect deosebit pentru profesorii care au însoțit-o în acest parcurs!”, au transmis reprezentanții instituției.
Câți elevi din România au media 10 la Evaluarea Națională 2025
Contestațiile au ajutat o mulțime de elevi, atât la examenul de Bacalaureat, cât și la Evaluarea Națională să își ridice mediile. La Evaluarea Națională 2025, de exemplu, în urma reevaluării lucrărilor, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 a crescut la 83,2%, o îmbunătățire cu 0,1% (reprezentând 122 de elevi) față de rezultatele inițiale.
Un aspect important este numărul elevilor cu media generală 10. Deși inițial au fost 75, după contestații acest număr a crescut cu 10 elevi. În anul 2024, de exemplu, doar 74 de elevi au reușit performanța de a lua nota maximă la examen.
Potrivit cifrelor oficiale postate de Ministerul Educației, la limba și literatura română, în 78,75% dintre lucrările reevaluate, diferența între nota inițială și cea finală a fost sub 0,5 puncte. Dintre acestea, 569 de lucrări nu au suferit nicio modificare. În ceea ce privește proba la matematică, în 98,84% dintre lucrările elevilor, diferența a fost sub 0,5 puncte. De asemenea, nota a 1.410 lucrări care au fost contestate nu a fost modificată.
Care este reacția ta?






