Apare o nouă fabrică în România. Va colabora cu marii retaileri precum Lidl, Kaufland, Carrefour, dar și Auchan. Ce se va produce aici
O nouă fabrică de dulciuri se deschide în România. Investiția companiei se ridică la suma de 4 milioane de euro, iar compania a și beneficiat de fonduri europene
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/fabrica-senneville.jpg?#)
Producătorul de prăjituri Senneville deschide o nouă fabrică de deserturi refrigerate. Aceasta se află în județul Hunedoara, iar investiția s-a ridicat la suma de 4 milioane de euro.
Noua fabrică din România
Fabrica se întinde pe un teren de circa 6.000 de metri pătrați și are o unitate construită de aproape 2.000 metri pătrați. Include o hală de producție, camere frigorifice de ultimă generație, spații de depozitare și logistică la standarde europene.
Investiția aceasta a fost realizată atât din fondurile proprii ale companiei Senneville, cât și din finanțare bancară și fonduri europene accesate pentru linia de echipamente tehnologice, prin Programul Tranziție Justă, alături de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest).
Producătorul de deserturi Senneville lucrează cu cinci parteneri, precum Kaufland, Profi, Mega Imge, Auchan și Carrefour. Dorește, de asemenea, să se dezvolte și cu brandurile Arca, Senneville, Dulce de Dor și Arca Natural în noi magazine din țară.
„Când România construieşte, retailul câştigă. Noua fabrică de la Călan este esenţială pentru atingerea capacităţii maxime a gamei refrigerate şi consolidează prezenţa Senneville în retailul modern din România.
În plus, avem nevoie de investiţii noi în unităţi de producţie în domeniul alimentar pentru reducerea dependenţei de importuri. Echilibrarea deficitului comercial import-export reprezintă una dintre cele mai mari nevoie structurale ale economiei româneşti”, au transmis reprezentanții Senneville.
Capacitatea de producție din fabrica de la Călan, Hunedoara, este triplă față de unitatea din Timișoara. Numărul angajaților se ridică la 50, iar compania anunță că au noi echipamente, precum tehnologie suedeză pentru coacere controlată, cu eficienţă energetică ridicată, tehnologie germană pentru mixare şi stabilitate în proces și tehnologie italiană pentru glazurare şi decorare automată.
„Inovația este o direcție esențială, iar fiecare flux de producție e gândit modular, pentru versatilitate și scalabilitate. Această unitate de producție marchează tranziția Senneville către producție industrială certificabilă internațional, cu performanța clară a obținerii de certificare IFS v8”, mai adaugă sursa citată.
În noua unitate de producție Senneville din Hunedoara se va produce o gamă de prăjituri tradiționale românești. Este vorba despre savarină, amandină, ecler, platouri mixte de prăjituri.
Care este reacția ta?






