Băutura inedită care i-a cucerit pe români. A început să fie importantă în cantități din ce în ce mai mari: „Asistăm la o creștere incredibilă”

Licoarea care ajunge în țara noastră din ce în ce mai mult. Cetățenii români sunt îndrăgostiți de ea. Beneficiile sale.

Jun 7, 2025 - 21:30
 0  0
Băutura inedită care i-a cucerit pe români. A început să fie importantă în cantități din ce în ce mai mari: „Asistăm la o creștere incredibilă”

Un simbol al eleganței și rafinamentului ajunge pe meleagurile românești. Aceasta este, de fapt, băutura care este importată din ce în ce mai mult. Consumatorii din România o adoră pentru că se găsește în toate magazinele și nici nu are un preț exagerat de mare.

Băutura rafinată și importată din ce în ce mai mult

O licoare rafinată din străinătate ajunge în țara noastră din ce în ce mai mult, în ultima perioadă. Cetățenii români sunt îndrăgostiți de ea și o consumă ca și aperitiv sau atunci când au o discuție sinceră cu prietenii apropiați.

Aceasta este o băutură care are o istorie veche în spate. Concret, este vorba de prosecco care, în realitate, este un vin alb fabricat în Italia. A început să fie îmbuteliat încă de pe vremea vechilor romani, având note subtile de fructe.

În prezent, acest vin ia naștere într-o zonă care se întinde pe 9 provincii. Prosecco se obține prin dublă fermentare, din faimoșii struguri Glera. Producătorii îi acordă arome de măr galben, caisă, piersică sau chiar pere.

Poate fi fresh, sec, extra sec sau brut. În schimb, această băutură care este importată din ce în ce mai mult nu va fi niciodată dulce sau demidulce. Se recomandă să se consume în primii trei ani de la fabricație, deși calitatea îi poate fi păstrată până la șapte ani.

Consumatorii din România adoră licoarea pentru că se servește rece, de la frigider sau din frapieră. Întotdeauna se consumă din pahare tip flaut, cu pereți înalți și subțiri, ca aperitiv. Excepția de la regulă poate veni atunci când simți nevoia să bei ceva delicat, deși nu iei masa.

Prosecco, o băutură populară în România

„Susținem cu tărie păstrarea tradițiilor alimentare și a produselor locale prin recunoașterea calității, a indicațiilor geografice și a protecției acestora.

România are un potențial foarte bun, pentru că dispune de o producție agricolă importantă, care trebuie valorificată în continuare, inclusiv prin procesare alimentară, dar păstrând calitatea.

Foarte mult, în podgorii. În ceea ce privește importurile românești, asistăm la o creștere incredibilă a Prosecco-ului. Prosecco a devenit extrem de popular și în România”, a declarat ambasadorul Ambasadorul Italiei la București, E.S. Alfredo M. Durante Mangoni, pentru dcnews.ro.

Beneficii neașteptate ale consumului de prosecco

Prosecco este o băutură rafinată care are proprietăți surprinzătoare pentru sănătate. Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Reading arată că bulele puternice din compoziția sa conțin polifenoli.

Specialiștii susțin că aceste substanțe chimice vegetale sunt încărcate cu beneficii antioxidante. Așadar, ajută la scăderea tensiunii arteriale și la creșterea circulației. În felul acesta se reduc șansele de a avea un accident vascular cerebral.

De asemenea, băutura oferă inimii un impuls de sănătate. Poate fi de un real ajutor la prevenirea problemelor respiratorii. Mai mult decât atât, cercetătorii sunt de părere că un pahar de prosecco poate stimula buna dispoziție.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow