Burgerul de urs din România, delicatesă unică în Europa. Cât costă acest produs care pune țara noastră pe harta gastronomică a lumii

Cât trebuie să plătească pofticioșii care vor să încerce burgerul de urs. Preparatul este unic în Europa și se servește într-un singur loc din țară.

Jan 15, 2025 - 12:00
 0  3
Burgerul de urs din România, delicatesă unică în Europa. Cât costă acest produs care pune țara noastră pe harta gastronomică a lumii

Burgerul de urs este cea mai nouă ”fiță” în materie culinară. Preparatul este unic în Europa și, potrivit specialiștilor, ar putea atrage mulți turiști dornici și curioși să îl încerce.

Burgerul de urs face senzație într-un restaurant din Brașov

Un nou preparat face furori în România. Este vorba despre burgerul de urs, o delicatesă care nu se mai găsește nicăieri în Europa. Ideea genială le aparține celor care au dat lovitura cu faimoșii ”Litălși” pe Broadway.

Burgerii de urs se prepară doar în România, ceea ce înseamnă că pofticioșii nu îi mai pot încerca în nicio altă parte. Compania Carmolimp, singurul producător din țară al acestui produs, este responsabil de inventarea constantă a preparatelor culinare.

Pofticioșii care vor să guste acest preparat inedit o pot face în Brașov. Momentan, singurul local care servește această delicatesă este restaurantul Sub Tâmpa.

Cât costă burgerul de urs

Așa cum îi spune și numele, aspectul unic al acestui preparat este dat de ingredientul principal. Carnea de urs provine de la trofee sau de la urșii sacrificați din necesitate. Tocmai din acest motiv, burgerul de urs nu face parte constant din oferta fabricii.

”Ministerul ar trebui să le grupeze în branduri zonale, pentru că avem ce arăta. Bucătarii noștri au primit ca temă să gândească preparate atât de gustoase și de speciale, încât să devină o destinație în sine, atât pentru Sub Tâmpa, cât și pentru România. Din informațiile noastre, preparatul este unic în Europa.”, a declarat pentru adevarul.ro Valentin Șoneriu, Director General Carmolimp.

În restaurantul Sub Tâmpa, un burger de urs cântărește 450 de grame. Cei care vor să comande un astfel de produs, trebuie să dispună de un buget generos.

Deși este un produs foarte scump, restaurantul nu duce lipsă de cerere. Clienții se bat pentru burgerul de urs și nu este de mirare, având în vedere că este un adevărat deliciu.

Burgerul de urs este un preparat în ediție limitată, ceea ce înseamnă că nu poate fi comandat pe tot parcursul anului. Clienții care vor să îl testeze, trebuie să scoată din buzunar 200 de lei.

”Burgerii de urs s-au vândut foarte bine, în ultimele două zile. Dacă se va continua în ritmul acesta cu comenzile, în trei-patru luni se vor termina. Carnea de urs duce foarte mult spre vită, ca gust.”, a mai spus Valentin Șoneriu, potrivit aceleiași surse.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow