Când să pui fideaua în ciorbă. Greșeala pe care multe gospodine o fac și care strică întreaga rețetă

Când trebuie să adaugi fideaua în ciorbă, de fapt. Multe gospodine fac această greșeală și pot strica întregul preparat.

Jan 3, 2025 - 11:00
 0  1
Când să pui fideaua în ciorbă. Greșeala pe care multe gospodine o fac și care strică întreaga rețetă

Atunci când faci ciorbă, este foarte important să știi când trebuie adăugată fideaua. Există o greșeală pe care o fac multe gospodine, dar aceasta ar putea strica rețeta.

Când să pui fideaua în ciorbă, de fapt. Multe gospodine fac această greșeală

Ciorba se numără printre cele mai apreciate și consumate feluri de mâncare din România. Există numeroase tipuri, iar fiecare gospodină o prepară în funcțiile de propriile preferințe.

Fideaua poate fi adăugată în multe ciorbe și contribuie la textura acesteia, dar oferă și un gust plăcut. Dacă vrei să o adaugi în acest preparat, trebuie să ții cont de un detaliu important.

Mai exact, momentul în care adaugi fideaua în ciorbă contează foarte mult dacă vrei ca aceasta să nu devină prea moale. Nu este bine să fierbi prea mult fideaua, dar nici să o adaugi prea devreme.

Ar trebui adăugată în ciorbă la sfârșitul procesului de gătire. Tipul de fidea folosit contează foarte mult atunci când vine vorba despre timp.

De exemplu, fideaua subțire se fierbe foarte repede, în doar 2 – 3 minute, motiv pentru care ar trebui să o adaugi cu puțin timp înainte să oprești focul ciorbei.

Ciorba se lasă acoperită puțin și după ce stingi focul, notează playtech.ro. În acest fel, fideaua se poate găti complet și va avea textura potrivită.

Și fideaua de casă se fierbe destul de repede, având nevoie de doar 3 – 4 minute pentru a se găti. Trebuie adăugată la final, deoarece se poate descompune dacă o lași în ciorbă prea mult timp.

În cazul în care folosești fidea groasă sau tăiței, trebuie să știi că aceasta are nevoie de mai mult timp de gătire, adică aproximativ 5 –7 minute. Aceasta trebuie adăugată atunci când ciorba este aproape gata și trebuie fiartă la foc mic.

Ce greșeală fac multe gospodine atunci când adaugă fidea

Una dintre cele mai comune greșeli ale gospodinelor, atunci când fac ciorbă, este faptul că adaugă fideaua mult prea devreme. Aceasta va absorbi lichidul și se va înmuia prea tare, iar textura nu va mai fi cea dorită.

O altă greșeală este faptul că nu se amestecă în fidea după ce este adăugată. Dacă acest aspect este neglijat, atunci fideaua se poate lipi de fundul oalei.

Dacă nu consumi imediat toată ciorba, atunci o variantă mai bună ar fi să fierbi separat fideaua și să o adaugi numai în porția de care ai nevoie, pentru a nu se înmuia prea mult atunci când e reîncălzit preparatul.

Nu trebuie să lași fideaua pe foc mai mult decât trebuie, pentru a se asigura că este complet gătită. Aceasta se va găti și după ce oprești focul, așa că nu trebuie să o lași mai mult de câteva minute.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow