Carnea de pasăre, gustoasă, cu textură fină, care reglează nivelul de colesterol. Prea puțini români o consumă, deși beneficiile sunt nenumărate

Există și o carne de pasăre care reglează nivelul de colesterol, dar pe care puțini români aleg să o consume. Cel mai probabil însă mulți nu îi cunosc beneficiile.

Jun 8, 2025 - 09:30
 0  1
Carnea de pasăre, gustoasă, cu textură fină, care reglează nivelul de colesterol. Prea puțini români o consumă, deși beneficiile sunt nenumărate

Carnea de gâscă e mai sănătoasă decât credeai și reglează și nivelul de colesterol. Mulți români evită să o consume și preferă carnea de pasăre, ori cea de curcan. Adevărul este însă că beneficiile sale nu pot fi trecute cu vederea.

Ce beneficii are carnea e gâscă

Câte persoane aleg să cumpere carne de gâscă din comerț? Această carne de pasăre este o adevărată delicatesă. Când este preparată cum trebuie nu doar că are un gust rafinat, dar și o textură deosebită.

Carnea de gâscă are un gust bogat, e fragedă, dar nici beneficiile sale nu sunt puține. În cazul în care nu știai, aceasta este bogată în proteine superioare. Mai exact, 100 de grame de carne conțin 29 de grame de proteine.

Iar spre deosebire de alte tipuri de carne, cea de gâscă furnizează toți aminoacizii esențiali pe care organismul uman nu îi poate produce singur. Aceștia sunt esențiali pentru metabolism, dar și pentru bunăstarea mentală.

Tot carnea de gâscă mai este bogată și în grăsimi sănătoase și acizi grași omega-3. Deși e mai ”grasă”, decât carnea de pui, grăsimile pe care le conține sunt unele cât se poate de sănătoase.

Ce impact are consumul de carne de gâscă asupra colesterolului

Având în vedere că e bogată în acizi grași omega-3 și omega-6, aceștia sunt esențiali pentru menținerea sănătății inimii. Mai mult de atât, ei reduc inflamațiile și reglează și nivelul de colesterol.

Practic dacă incluzi carnea de rață în dieta ta poți fi protejat împotriva bolilor cardiovasculare. În același timp, acizii grași promovează și sănătatea cognitivă. Iar pe lângă asta, carnea de gâscă e bogată și în vitaminele B.

Ea conține de asemenea fier, esențial pentru organism, dar și zinc, care susține sistemul imunitar. Fosforul și magneziu se regăsesc la rândul lor în această carne de pasăre, fiind esențiali pentru sănătatea oaselor și a metabolismului energetic.

Cum poți să prepari carnea de gâscă

Deși mulți români o evită, carnea de gâscă poate fi preparată în numeroase moduri. Mulți o preferă prăjită, însă în acest mod se acumulează și grăsimi nu tocmai pozitive. O alternativă mai sănătoasă este gătirea la aburi sau la grătar.

Oricum ar fi preparată, carnea de gâscă se menține fragedă. Marii bucătari aleg să o și marineze în ierburi aromatice alături de niște legume, astfel încât aroma ei să fie evidențiată mai mult.

Această carne mai poate fi preparată și alături de legume de sezon și inclusiv adăugată în varză, ori chiar mazăre. Gustul și textura ei vor face cu siguranță diferența, iar beneficiile sunt uimitoare.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow