Cât costă kilogramul de carne de miel în Piața Obor. Partea din animal care se vinde cu 29 de lei
Ce prețuri are kilogramul de carne de miel în Piața Obor din Capitală cu doar câteva zile până la Paște. Sunt diferențe în funcție de părțile din animal.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/04/piata-obor-kilogramul-carne-miel.jpg?#)
Mai sunt doar trei zile până la sărbătorile de Paște, iar mulți români vor să știe cât costă kilogramul de carne de miel. În cele ce urmează vă vom spune ce tarife sunt în Piața Obor din Capitală.
Cu cât se vinde kilogramul de carne de miel în Piața Obor din Capitală
În 2025, conform unor analize recente, masa de Paște a românilor este mai scumpă cu 30 de procente față de anul trecut. Cetățenii alocă acum, în medie, 800 – 1000 de lei pentru alimentele și pregătirile de sărbători.
Fără îndoială, ”vedeta” de la masa de sărbători este carnea de miel. Majoritatea românilor cumpără acest aliment pentru a găti preparate care mai de care mai gustoase. Vorbim aici de friptură, tocăniță sau clasicul drob.
Acum, când ne apropiem cu pași mari de sfintele sărbători ale Învierii Domnului, în Piața Obor, unul dintre cele mai mari și cunoscute centre agroalimentare din București, este agitație mare.
Mii de cumpărători vin aici zilnic pentru a-și face proviziile. La o primă analiză a ofertelor vedem că prețurile variază în funcție de tipul de carne și secțiunea aleasă.
În general, carnea de miel se vinde la un preț relativ unitar. Acesta este de 42,99 lei/kg și se aplică pentru majoritatea sortimentelor, de la pulpă, cotlet, coastă, antricot, până la jumătăți de miel, notează G4Food.
Iată o sinteză a prețurilor afișate în Săptămâna Mare, în Piața Obor, la carnea de miel:
- Antricot de miel – 41,99 lei/kg
- Miel Dobrogean – 41,99 lei/kg
- Ied sau miel (la alegere) – 42,00 lei/kg
- Jumătăți de miel – 42,99 lei/kg
- Cotlet de miel – 42,99 lei/kg
- Coaste de miel – 42,99 lei/kg
Partea de miel care se vinde cu 29 de lei în Piața Obor
Dacă nu dispuneți de un buget foarte mare, e important să știți că sunt și părți din miel sau unele produse rezultate din acest animal cu prețuri mai accesibile. Astfel, organele de miel se vând cu prețuri de 29,99 lei/kg. Apoi, pentru cârnați de oaie (România) se cere 28 lei pentru un kilogram.
Conform sursei citate, în zona de produse provenite din România din Piața Obor oferta este generoasă. Mielul românesc se vinde cu 42,99 lei/kg. Prețul se aplică pentru carne simplă, coastă, pulpă față sau spate, cap sau organe. Același preț îl are și iedul românesc.
Care este reacția ta?






