Cât costă un kilogram de căpșuni pe care clienții le culeg direct de pe plantația producătorului. Reducere importantă
Un antreprenor din România a venit cu o idee de afacere inedită: cât costă un un kilogram de căpșuni pe care clienții le culeg direct de pe plantația producătorului.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/cat-costa-kilogram-capsuni-producator-sera-cules.jpg?#)
Aproape toți românii care ”fac piața” zilnic știu cât costă în prezent un kilogram de căpșuni. Există însă o posibilitate de a reduce acest tarif. Ce idee de afacere a implementat un antreprenor din nordul țării.
Idee de afacere inedită în România: cât costă un kilogram de căpșuni culese de clienți direct de pe plantație
Treptat, odată cu apropierea de sezonul cald, prețul căpșunelor a început să scadă şi în pieţe. Cu toate acestea, pentru românul de rând aceste fructe încă sunt considerate a fi greu de cumpărat.
De câțiva ani deja, în România a început să se extindă o nouă modalitate de a face business, aceea ca oamenii să meargă direct în câmp şi să-și culeagă singuri fructele.
Încă din 2023, într-o plantaţie din Târgu Lăpuş, județul Maramureş, oamenii au posibilitatea să cumpere fructele cu o reducere de 20% – 30%, dacă le culeg singuri.
La ora actuală, trendul numit ”culege-ţi singur fructele direct de pe plantaţie” s-a extins la noi în ţară. Sunt foarte mulţi producători locali care îşi invită clienţii să-şi adune fructele şi legumele din grădină.
”Oferta” este una ”win-win” pentru vânzători și cumpărători. În primă fază, producătorii scapă de marfă mai repede. Apoi, ei nu mai au bătăi de cap cu depozitarea ei.
Clienții pot să guste gratis din căpșunele culese
De cealaltă parte, în timp ce își umplu coşurile, clienții pot profita pentru a gusta din producție. Asta este gratis. Fructele sunt mai ieftine ca-n piaţă. ”Am decis să facem o reducere de 20%, iar clientul este foarte mulţumit, deoarece îşi alege singur fructele, petrec timp în natură şi suntem foarte mulţumiţi atât noi cât şi clienţii noştri”, spune Dorin Leșe, agricultor, pentru Observator News.
De regulă, pe plantaţie, un kilogram de căpşuni se vinde cu prețul de 30 de lei. Apoi, odată cu aplicarea reducerii de 20%, clienţii ajung să plătească 24 de lei. În prezent, kilogramul se vinde cu 25-30 de lei.
Care este reacția ta?






