Cât costă un kilogram de carne de miel pentru Paște 2025, în Piața Obor. Ce preț are un animal întreg

Care este prețul pentru un kilogram de carne de miel în Piața Obor. De Paște 2025, românii vor scoate din buzunar sume importante de bani.

Mar 30, 2025 - 18:30
 0  1
Cât costă un kilogram de carne de miel pentru Paște 2025, în Piața Obor. Ce preț are un animal întreg

Piața Obor din Capitală, la fel ca aproape toate unitățile comerciale din România, au început deja să vândă carne de miel pentru Paște 2025. Cât costă în acest an un kilogram.

Cât cer comercianții din Piața Obor pentru un kilogram de carne de miel

Mai sunt exact trei săptămâni până la Paștele Ortodox. Acesta pică în 2025, la fel ca cel Catolic, pe 20 aprilie. Între timp, românii încep deja să verifice cât va costa carnea de miel pentru masa de sărbători.

În Capitală, piețele și magazinele au început deja comercializarea cărnii de miel. Deja, în hala din Piața Obor, foarte multe tarabe de carne au început să aducă și carne de miel.

Lăzile frigorifice de aici sunt pline cu carne de miel. O pulpă se vinde cu până la 35 de lei kilogramul. ”Domle, la 35 de lei kilogramul, o să iau și eu o pulpă. O bag la cuptor cu niște cartofi și-am terminat bâlciul”, spune o clientă, conform Libertatea.

În Piața Obor a ajuns deja și celebrul ”Miel Dobrogea”. Jumătățile de miel se vând cu 35 de lei kilogramul. De notat că sunt zone unde se poate găsi pulpă de miel și la 26 de lei kilogramul.

Ce preț are un animal întreg

Tot la Obor, pulpele de spate se comercializează cu 40 de lei kilogramul. Apoi, cotletul de miel este ceva mai scump și poate ajunge la 45 de lei / kg, iar ceafa de miel pentru friptură se vinde la 40 de lei kilogramul.

Bucureștenii mai pot cumpăra și miei proaspăt sacrificați. Un animal întreg, care poate avea greutatea între 12 și 15 kilograme, se vinde cu 40 de lei kilogramul. Așadar, prețul unui miel întreg poate ajunge până la 600 de lei.

În viu, prețul unui miel ajunge la 20-22 de lei kilogramul. Pentru un animal de 25 de kilograme, un client trebuie să plătească aproximativ 500 de lei. În 2024, prețul în viu nu trecea de 19-20 de lei.

Fermierii le recomandă românilor să cumpere carnea de miel direct de la sursă

Conform unui anunț al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), în 2025 sacrificarea mieilor se va desfășura fără restricții suplimentare față de anii precedenți.

Fermierii vin cu sfaturi prețioase pentru români. Aceștia spun că, pentru a evita costurile suplimentare impuse de magazine și intermediari, cetățenii ar trebui să achiziționeze carnea de miel direct de la fermă. Asta oferă consumatorilor un preț mai bun. Pe de altă parte, producătorii își pot vinde marfa mai rapid și mai avantajos.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow