Cât de benefică este cafeaua decofeinizată. Ce spun specialiștii despre consumul ei regulat
Ce se întâmplă în organismul tău atunci când bei cafea decofeinizată. Care sunt beneficiile ei și de ce o recomandă specialiștii.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2024/12/beneficii-cafea-decofeinizata.jpg?#)
Cafeaua este, pur și simplu, energie într-o ceașcă. Miliarde de persoane își încep diminețile savurând o cafea bună. Din nefericire, există și persoane care, din motive de sănătate, sunt nevoite să limiteze consumul de cafeină. Pentru ele, cea mai bună variantă este cafeaua decofeinizată.
Cum se obține cafeaua decofeinizată
Nimic nu se compară cu o cafea bună savurată dimineață. Cafeaua face parte din ritualul a miliarde de persoane și este considerată una dintre cele mai populare băuturi.
Multe persoane nici măcar nu își pot imagina diminețile fără o ceașcă bună de cafea. Totuși, există și persoane care nu se pot bucura de cafeaua obișnuită, iar pentru ele, cea mai bună variantă este cafeaua decofeinizată.
Cafeaua decofeinizată este recomandată persoanelor care au sensibilitate la cofeină sau, pur și simplu, încearcă să o consume în doze mici. Acest tip de cafea se obține prin procese speciale, menite să elimine cea mai mare parte a cofeinei.
Există mai multe metode prin care se extrage cofeina din cafea, precum metoda cu uleiuri naturale, metoda cu apă sau metoda cu dioxid de carbon. Indiferent de procedeul folosit, aroma cafelei rămâne intactă.
Care sunt beneficiile reale ale consumului de cafea decofeinizată
Este important de reținut faptul că, deși i se spune cafea decofeinizată, asta nu înseamnă că nu conține cafeină. De obicei, acest tip de cafea conține 1-3% cofeină naturală.
Potrivit specialiștilor, cafeaua decofeinizată are aproape aceleiași beneficii ca și cafeaua obișnuită. Singura diferență este dată de faptul că, în lipsa cofeinei, această cafea nu este la fel de stimulentă.
Cafeaua decofeinizată contribuie la menținerea sănătății creierului și reduce riscul dezvoltării bolilor degenerative, precum Parkinson sau Alzheimer. De asemenea, cafeaua decofeinizată are efect antiinflamator datorită polifenolilor, acidului chinic și acidului clorogenic din compoziție.
Consumată cu regularitate, cafeaua decofeinizată contribuie la reducerea riscului de boli cronice, precum diabetul, cancerul sau bolile de inimă. Datorită faptul că este plină de antioxidanți, cafeaua decofeinizată combate și stresul oxidativ din organism.
Potrivit specialiștilor, cafeaua decofeinzată poate fi consumată în orice moment al zilei. Datorită faptul că nu conține cofeină în doze mari, aceasta nu poate perturba somnul.
Care este reacția ta?






