Câtă apă se pune la mămăligă. Aceasta este cantitatea care îi dă consistența ideală, nu va face nici cocoloașe
Care este gramajul de apă perfect pentru mămăligă. În felul acesta va avea textura dorită și nu vor apărea nici cocoloașe.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/mamaliga-facuta-din-malai-de-porumb.jpg?#)
Unul dintre preparatele simple la prima vedere este mămăliga. Cu toate acestea, sunt multe persoane care nu știu câtă apă se pune în vasul de pe aragaz. Aceasta este cantitatea care îi dă consistența ideală. Bucătarii cu experiență transmit că așa nu va face nici cocoloașe.
Câtă apă se folosește, de fapt, la mămăligă
Mămăliga este un aliment hrănitor, care se consumă alături de numeroase feluri de mâncare tradițional românești. Se face din făină de porumb, având o textură ușor granulată și pe placul multor persoane din țara noastră.
Poate fi moale sau mai densă, în funcție de preferințele fiecărei gospodine în parte. Se face rapid și nu are nevoie de multe ingrediente. Se amestecă continuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Pentru a nu ajunge în această situație este important un simplu sfat.
Contează enorm cantitatea de apă care se utilizează. Ei bine, câtă apă se pune, de fapt, la acest preparat? Specialiștii recomandă să se țină cont de acest pont pentru a avea parte de un fel de mâncare reușit din toate punctele de vedere.
Răspunsul este cât se poate de simplu. Experții susțin că secretul constă în proporția corectă dintre mălai și apă. Conform capital.ro, se pune o cană de mălai la 3-5 căni de apă, în funcție de cât de moale sau tare vor gospodinele să iasă mămăliga.
Cum poți îmbogăți gustul de la mămăligă
Mămăliga se face din mălai, apă și un praf de sare. Rețeta este simplă și la îndemâna tuturor. Chefii sunt de părere că preparatul poate fi îmbunătățit considerabil cu ingrediente care se găsesc în orice gospodărie.
Pentru un plus de savoare se poate adăuga în timpul fierberii puțin unt, care nu trebuie să fie sărat. Alți bucătarii recomandă să se apeleze la rozmarin sau alte condimente. Acestea aromatizează apa de la mămăligă și rezultatul final va fi unul foarte savuros.
Care este reacția ta?






