Ce conține mazărea la conservă. Puțini care o cumpără știu asta
Este sau nu mazărea la conservă un aliment sănătos? Puțini români citesc eticheta cu ingrediente înainte de a pune acest produs în coșul de cumpărături.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/ce-contine-mazarea-la-conserva.jpg?#)
Mazărea la conservă este una dintre cele mai rapide și sănătoase soluții pentru diverse rețete. Mulți români o cumpără din supermarketuri, însă puțini sunt cei care știu ce conține aceasta.
Ce conține, de fapt, mazărea la conservă
Mazărea se numără printre legumele preferate ale românilor. Cei care nu stau la țară și nu au grădină, au la îndemână opțiunea de a o cumpăra la conservă. Aceasta se găsește în toate supermarketurile și nu este deloc scumpă.
De obicei, puține sunt persoanele care citesc eticheta produselor înainte de a le pune în coșul de cumpărături. Pe lângă boabele verzi, mazărea la conservă mai vine la pachet și cu alte ingrediente. Unele conserve de mazăre pot conține sare în exces, zahăr, conservanți sau alți aditivi alimentari.
Sarea și zahărul se folosesc pentru a îmbunătăți gustul, însă nu se regăsesc în cazul tuturor conservelor de mazăre. Tocmai de aceea, este recomandat să optezi pentru cele care nu au pe lista de ingrediente sare sau zahăr. Dacă vrei să stai departe de aceste două ingrediente, poți să scurgi și să clătești boabele de mazăre înainte de consum.
Dincolo de ingredientele care se folosesc pentru menținerea produsului, multe semne de întrebare a ridicat bisfenolul A (BPA). Acesta este o substanță chimică care se regăsește în compoziția conservelor de staniu și aluminiu. De-a lungul timpului, studiile au arătat că BPA este asociat cu apariția bolilor cardiovasculare, a obezității, a diabetului, a cancerului mamar și a infertilității.
Care sunt beneficiile consumului de mazăre la conservă
Mazărea la conservă are același conținut nutrițional ca și mazărea proaspătă. Singura diferență este conținutul ridicat de sodiu, însă dacă speli mazărea la conservă înainte de a o consuma, te vei bucura de o mulțime de beneficii pentru organism.
În primul rând, mazărea este o sursă bogată de proteine și poate fi alegerea ideală pentru persoanele care nu consumă produse de origine animală. Acest nivel ridicat de proteine reduc apetitul, ceea ce înseamnă că mazărea te va ajuta să slăbești.
În al doilea rând, mazărea are un indice glicemic scăzut și ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, mazărea mai conține și fibre, ceea ce ajută digestia și previne apariția sindromului intestinului iritabil și a cancerului de colon.
Mazărea este bogată în magneziu, potasiu și calciu, substanțe esențiale pentru prevenirea hipertensiunii arteriale. Mai mult, saponinele din componența sa au efect anticancer, iar vitamina K reduce riscul de cancer de prostată.
Care este reacția ta?






