Ce pune Gina Bradea în piure ca să fie cremos și delicios. Ingredientul se găsește în multe frigidere
Ce adaugă de fiecare dată Gina Bradea în piure pentru a fi pufos și savuros. E un produs care nu lipsește din gospodărie.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/gina-bradea-si-un-castron-cu-piure-de-cartofi.jpg?#)
Gina Bradea este una dintre cele mai cunoscute și apreciate bloggerițe culinare din România. Recent, a dezvăluit pe social media ce pune în piure ca să fie cremos și delicios, gata pentru a fi servit alături de o friptură. Ingredientul la care apelează se găsește în multe frigidere și este extrem de versatil.
Ingredientul folosit de Gina Bradea pentru un piure cremos
Pe rețelele de socializare circulă foarte multe videoclipuri și filmări cu diverse rețete culinare. Fiecare creator de conținut deține propriile secrete sau trucuri știute de la persoanele apropiate sau ”culese” de la bucătari pricepuți.
O cunoscută bucătărească pe numele său Gina Bradea are un număr uriaș de urmăritori. Împărtășește des ponturile pe care le folosește, așa cum s-a întâmplat în urmă cu puțin timp. A dezvăluit ce adaugă întotdeauna în piure.
Pentru a fi pufos și savuros își îndreaptă atenția spre un produs versatil. Acesta se găsește în multe frigidere din România și poate fi achiziționat din orice magazin. Și unde mai pui că nici nu are un preț foarte mare.
Ingredientul secret la care apelează Gina Bradea este unul complet neașteptat. Mai exact, creatoarea de conținut folosește smântână care îi dă o aromă cu totul aparte preparatului culinar. Felul de mâncare nu conține niciun strop de lapte.
„V-aduc ceva simplu, dar cu gust de acasă: piure de cartofi cu unt și smântână – cremos, pufos și plin de aromă! Nu-i doar un piure, e o mângâiere pentru suflet.
Îl fac exact cum îl pregătea bunica în zilele bune: din cartofi fainosi, unt gras, smântână de casă și muuultă dragoste. Fără lapte, fără grabă, fără prafuri la plic!”, a scris vedeta pe contul de Instagram.
Ce rețetă are Gina Bradea pentru un piure delicios
Gina Bradea folosește pentru piure cartofi cu coaja galbenă. Bucătăreasa are o rețetă simplă, care conține 1 kg de cartofi pe care îi curăță și îi taie în cuburi. Îi pune la fiert în suficientă apă, atât cât să acopere complet legumele.
Adaugă un praf de sare și lasă cartofii să fiarbă până în momentul în care dau în clocot. Îndepărtează spuma care se formează la suprafață și după ce dă apa în clocot mai lasă cartofii pe aragaz aproximativ 30 de minute.
Îi strecoară bine de apă atunci când sunt fierți suficient de bine. Pasează cartofii și adaugă 60-100 de grame de unt și o lingură cu vârf de smântână grasă. Amestecă foarte bine acest piure delicios și pentru un plus de savoare adaugă puțină nucșoară.
Care este reacția ta?






