Ce să nu comanzi niciodată de la restaurant. Dezvăluirile uimitoare ale unui bucătar celebru
Un cunoscut bucătar a dezvăluit care sunt preparatele pe care ar fi bine să le eviți atunci când mănânci la restaurant.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/restaurant.jpg?#)
Chef-ul Anthony Bourdain era faimos pentru sinceritatea lui. Deși asta i-ar fi putut aduce neplăceri, el a spus clar care sunt preparatele pe care nu e bine să le comanzi când iei masa în oraș.
Ce nu să nu comanzi atunci când mănânci la restaurant
Cuvintele bucătarului Anthony Bourdain aveau impact la nivel global, nefiind niciodată ezitant să dezvăluie ce se întâmplă în spatele bucătăriilor. Mai mult, a făcut o listă cu 14 preparate pe care nu e recomandat să le comanzi când mergi la restaurant.
Pe primul loc se află o porție de sushi la preț redus, bucătarul dezvăluind că un cost mai mic poate ascunde probleme de igienă și o calitate mai slabă a ingredientelor. „Nu-mi pot imagina un exemplu mai bun de lucru de care să te ferești în domeniul alimentar decât sushi la ofertă”, a spus Bourdain în cartea sa, Kitchen Confidential.
Nici brunch-ul nu este cea mai bună alegere pentru cei care iau masa în oraș. Bucătarul a mărturisit că acesta este gătit adesea din resturi rămase din weekend, de lucrători în bucătărie mai puțin experimentați.
În 2016, în cadru unui interviu, Anthony Bourdain a numit uleiul de trufe „deșeu industrial” și „groaznic”, explicând că nu conține trufe autentice, ci doar arome sintetice și ulei de măsline. De multe ori, eticheta poate fi înșelătoare, iar prețul nu arată calitatea adevărată.
Bucătarul le-a recomandat clienților să nu comande bine făcută la restaurant, dezvăluind că, adesea, bucătarii păstrează bucățile de carne mai puțin proaspete pentru cei care o vor preparată astfel.
De ce să nu ceri salată Caesar
Midiile pot fi delicioase, dar nu sunt deloc manipulate sau depozitate cu grijă, astfel că riscul de intoxicație este crescut. În cartea sa, bucătarul a avertizat că produsele din carne tocată, precum burgeri, chili, plăcinte, sunt făcute din resturi amestecate cu sosuri pentru a ascunde calitatea slabă.
Anthony considera că un meniu plin de jocuri de cuvinte e doar o formă de mască, așa că evita preparatele cu astfel de denumiri. Totodată, spunea că peștele-spadă este infestat cu paraziți și cantități mari de mercur.
Pe lista de preparate pe care să nu le comanzi de la restaurant de regăsesc nini-burgerii Kobe, dar și puiul – care poate fi contaminat cu salmonella. Bourdain afirma că pâinea de casă este făcută, de fapt, din resturile de pâine adunate de pe mese.
Sos hollandaise este asociat cu riscuri bacterie frecvente și mulți bucătari îl prepară cu unt rămas de la mesele anterioare, nu cu unul proaspăt, cu toate că lega a interzis această practică.
Pe de altă parte, chef-ul considera salata Caesar un compromis făcut pentru a atrage clienții și un semn că bucătarul vrea să fie „pe placul tuturor”. În cele din urmă, specialistul nu recomanda restaurantele care servesc atât friptură, cât și sushi, conform tastingtable.com
Care este reacția ta?






