Ce să pui în apa în care fierb cartofii ca să nu se înmoaie prea tare. Trucul care te scapă rapid de această problemă
Dacă vrei ca atunci când fierbi cartofii să nu se înmoaie, apelează la acest truc. E natural și îți va fi de mare ajutor.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/04/cartofi.jpeg?#)
Ți se întâmplă des să ți se înmoaie prea tare cartofii atunci când îi fierbi? Atunci apelează la acest truc. Un ingredient banal la prima vedere face diferența și nici nu strică gustul preparatelor.
Ce să faci astfel în cartofii să nu se înmoaie prea tare la fiert
Cartofii sunt una dintre cele mai apreciate legume. Deși nu pot fi consumați cruzi, aceștia sunt garnitura perfectă pentru numeroase rețete. Poți face piure de cartofi, chiftele, cartofi prăjiți, copți, dar și cartofi fierți.
Când vine vorba de fierberea cartofilor însă, pot apărea mini neplăceri. Mai exact, poate ai nevoie de niște cartofi fierți mai tari, dar îi ții prea mult, iar ulterior aceștia se înmoaie, făcându-se practic o pastă.
Totodată, ți-e greu și să îi scoți din oală pentru că fie se rup, fie încep să se sfărâme. Nu îți face griji însă pentru că un simplu ingredient salvează situația și ajută cartofii să nu se mai înmoaie prea tare la fiert.
Este vorba despre zahăr. Dacă adaugi o lingură de zahăr în apa în care fierb cartofii, vei observa schimbarea. Cartofii tăi vor fi delicioși având o textură diferită și nu o să se mai lipească.
Ce efect are zahărul asupra cartofilor
Cum acționează însă zahărul? Practic zahărul crește densitatea apei. Acesta creează un mediu care susține structura legumelor. Iar această metodă o poți utiliza pentru orice soi de cartofi.
Trebuie menționat faptul că zahărul se adaugă în apa deja fiartă, astfel încât acesta să fie distribuit uniform. Și nu e nevoie să adaugi decât 5-10 grame pe litru și vei observa că toți cartofii tăi nu se mai înmoaie.
Iar dacă te gândești că zahărul schimbă gustul cartofilor, află că această cantitate este mult prea mică. Practic zahărul doar schimbă textura cartofilor, adică fix ceea ce ai nevoie.
Poți apela la acest truc când vrei să faci cartofi pentru o masă festivă. Spre exemplu, dacă vrei să faci o salată orientală, iar cartofii trebuie să arate impecabil, doar adaugă lingurița de zahăr în apa în care fierb și bucură-te de rezultat.
Care este reacția ta?






