Ce să pui în apa în care fierb ouăle ca să nu mai crape. Trucul folosit de tot mai multe gospodine
Ce să adaugi în apa în care fierbi ouăle ca să nu mai crape deloc coaja. Trucul ieftin la care apelează din ce în ce mai multe gospodine.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/sa-nu-crape-ouale-1.jpg?#)
Ingredientul din orice bucătărie pe care să îl adaugi în apa în care fierbi ouăle, ca să nu mai crape. Trucul a fost folosit de gospodinele experimentate, care îl folosesc tot mai des.
Ce să pui în apa în care fierb ouăle ca să nu mai crape
Multe persoane se plâng că atunci când fierb ouă, coaja acestora se crapă. În consecință, mai multe gospodine au dezvăluit trucul la care apelează de fiecare dată pentru a evita această neplăcere.
Este vorba despre un ingredient ieftin, care se adaugă în apă, încă de la începutul fierberii, pentru a întări coaja. De asemenea, aceasta contribuie și la coagularea albușului.
Pe de altă parte, va mai fi nevoie și de oțet acetic. La rândul său, ajută la coagularea rapidă a albușului, împiedicându-l să se răspândească în apă în cazul în care coaja oului se fisurează.
Pentru cei care se tem, de menționat este că acest ingredient nu va afecta gustul ouălor, ci doar le va ajuta să nu crape. Astfel, vei scăpa de o problemă deranjantă, care îți poate ruina preparatul.
Cât timp trebuie ouăle lăsate să fiarbă
Totodată, trebuie să ții cont și de timpul ideal de fierbere al ouălor. De pildă, un ou fiert timp de 3-4 minute capătă un albuș ferm, bine legat, iar gălbenușul rămâne moale și curgător. Este genul de preparat simplu, dar rafinat, potrivit pentru un început de zi gustos și echilibrat.
De asemenea, atunci când oul trebuie lăsat să fiarbă 6-7 minute, acesta va avea un gălbenuș parțial închegat, dar moale și cremos în centru. Dacă timpul de fierbere crește până la 9-10 minute, timp în care gălbenușul se va întări, dar nu va căpăta o nuanță cenușie.
Evită să pui ouăle reci direct în apa care fierbe, pentru că șocul termic le poate crăpa. Cel mai bine e să le scoți din frigider cu un sfert de oră înainte, ca să ajungă mai aproape de temperatura camerei, scrie romaniatv.net.
Care este reacția ta?






