Ce să pui în maioneză ca să-ți iasă cremoasă și delicioasă. Un ingredient nebănuit face diferența
Dacă îți dorești o maioneză cremoasă și delicioasă, e foarte important ce alegi să pui în ea. Un banal ingredient face diferența.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/04/maioneza.jpeg?#)
Pentru a obține o maioneză cremoasă și delicioasă contează în primul rând ce ingrediente folosești. Totodată, ordinea acestora trebuie urmată cu strictețe pentru a ajunge la rezultatul mult dorit.
Cum faci maioneză cremoasă și delicioasă
Maioneza este un preparat îndrăgit în întreaga lume. Se face foarte ușor, din doar câteva ingrediente, însă sunt și câteva secrete pe care doar unele bucătărese le cunosc cu adevărat și le și folosesc.
În Polonia, pentru a obține o maioneză cremoasă și delicioasă, gospodinele folosesc cremă de brânză. Aceasta este combinată cu ceapă tocată și unt. Rețeta se face ușor în doar zece minute și e chiar foarte bună.
De altfel preparatul a devenit și viral pe internet. O mulțime de persoane recunosc că au putut să facă o maioneză mai cremoasă și mai delicioasă folosind cremă de brânză. Alți utilizatori în schimb spun că dacă se adaugă muștar, preparatul e și mai delicios.
La ce poți să folosești maioneza
Menționăm faptul că maioneza poate fi inclusă foarte ușor în numeroase rețete. În România, spre exemplu, ea stă la baza celebrei rețete pentru salata de boeuf, apreciată la mesele de sărbătoare, inclusiv de Paște și de Crăciun.
Maioneza de ouă este însă și umplutura perfectă pentru sandvișuri. Totodată, o să o găsești în shaorme, dar și în alte preparate de tip fast food. Maioneza poate fi adăugată de asemenea și în numeroase salate, ca să nu mai fie uscate.
Sunt persoane care o folosesc și ca marinadă pentru carne, având în vedere că aceasta poate să facă fie carnea de pui, fie de porc, ceva mai fragedă și ajută și încorporarea condimentelor. Și tot maioneza dă un gust aparte și o crustă crocantă când e pusă pe pui ori pe pește.
Cum se prepară maioneza cu cremă de brânză
Dacă vrei să încerci rețeta pentru maioneză cremoasă și delicioasă cu cremă de brânză, atunci ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele: un pachet de cremă de brânză, o lingură de unt, patru ouă fierte tocate, o ceapă mică tocată, sare și piper după gust, pătrunjel proaspăt.
Modul de preparare e foarte simplu. Se amestecă crema de brânză și untul într-un bol și se pasează cu o furculiță. Dacă amestecul este prea gros, se adaugă mai mult unt topit. Se pun ouăle și ceapa și se amestecă până la încorporare.
Ulterior se condimentează cu sare și piper și se servește cu pătrunjel sau cu alte condimente preferate. Vei observa că această maioneză e mult mai cremoasă și delicioasă față de cea pe care o știm deja foarte bine.
Care este reacția ta?






