Ce să pui în mălai înainte să prăjești peștele. Ingredientul banal care oferă o textură crocantă și aurie
Ingredientul pe care să îl pui în mălai înainte să prăjești peștele. Îi va oferi o textură crocantă și aurie, iar preparatul va fi delicios.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/malai-pestele-prajit.jpg?#)
Ce ingredient este bine să pui în mălai înainte să prăjești peștele? Acesta îi va oferi acea textură crocantă și aurie, iar preparatul va fi foarte savuros.
Ce e bine să pui în mălai înainte să prăjești peștele
Atunci când ai poftă ce ceva rapid, dar și delicios, peștele prăjit reprezintă o opțiune potrivită. Poți folosi păstrăv, cod, somon sau biban, iar rețeta nu este deloc complicată. Totuși, este necesar să respecți niște pași pentru a obține un rezultat bun.
Uleiul pe care îl folosești la prăjire reprezintă un aspect important. Asigură-te că ai la dispoziție un ulei cu punct de fum ridicat, precum cel de canola, avocado sau porumb. Uleiul de măsline și untul trebuie evitate, întrucât au un punct de fum scăzut.
Peștele prăjit va ieși mult mai delicios și mai crocant dacă folosești un mix de mălai. Acesta este un alt detaliu important de care este bine să ții cont atunci când pregătești preparatul.
Pentru a obține o crustă crocantă și aurie a peștelui, există un anumit ingredient pe care să îl amesteci cu mălaiul, și anume făina. Cu această compoziție, carnea nu va absorbi o cantitate pre mare de ulei. Totodată, peștele va fi păstrat într-o singură bucată.
În amestecul de mălai și făină poți încorpora și ierburi aromatice, pentru a-i oferi mai multă aromă. Există mai multe opțiuni, precum cinbru, oregano, mărar, rozmarin, coriandru, pătrunjel uscat și măcinat.
Alte trucuri utile dacă vrei să prăjești pește
Atunci când prăjești carnea de pește, ar trebui să utilizezi o tigaie cu fund greu. Aceasta va contribui la distribuirea uniformă a căldurii, notează playtech.ro.
Înainte de a găti peștele, este bine să ții cont de un alt detaliu care te va ajuta să obții un preparat gustos, și anume tapotarea bucăților de carne cu prosoape de hârtie. Acest lucru va ajuta făina să se lipească mai bine de carne.
După ce peștele a fost pus în tigaia cu ulei, vasul nu trebuie acoperit cu capac întrucât nivelul de umiditate va fi prea crescut. Din cauza aburilor în exces, amestecul de mălai și făină se va desprinde de pe carne.
Temperatura uleiului din tigaie ar trebui menținută la un nivel constant. Pentru acest lucru, poți utiliza un termometru alimentar.
Care este reacția ta?






