Ce să pui în rețeta de chiftele marinate pentru a le face savuroase. Secretele bucătarilor de top
Ingredientele care se pun în rețeta de chiftele marinate pentru a fi delicioase. Ponturile la care apelează chefii internaționali.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/03/chiftele-marinate-in-sos-rosu.jpg?#)
Chiftelele marinate se numără printre preparatele culinare consistente, dar unele gospodine pot da greș cu ele. Iată ce să pui în rețeta lor pentru a le face savuroase și ideale de savurat la prânz sau cină. Secretele bucătarilor de top sunt simple.
Trucuri practice pentru chiftele marinate delicioase
Chefii internaționali au câteva trucuri practice și la îndemâna tuturor pentru a face cele mai bune chiftele marinate. Acestea se pregătesc extrem de ușor dacă se ține cont de anumite ponturi și ingrediente care se pun în rețetă.
Din compoziție nu trebuie să lipsească niște produse simple, care se găsesc în orice gospodărie. Pentru a fi delicioase este foarte importantă carnea care se folosește. Combinație dintre carnea de porc și cea de vită este savuroasă.
În plus, bucătarii de top recomandă să se utilizeze pâine înmuiată în lapte. Aceasta oferă o textură moale și pufoasă. Mai mult, poate fi înlocuită cu pesmet fin. Totodată, oul se pune neapărat în chiftelele marinate.
Acesta are rolul de a lega amestecul care se folosește pentru această rețetă. Se recomandă să nu se folosească mai mult de un ou. În aceeași notă, pentru un gust mai plăcut ceapa și usturoiul trebuie tocate foarte fin. Se pot căli ușor înainte de a fi adăugate în compoziție.
Chiftelele marinate sunt delicioase dacă se ține cont de condimentele care se folosesc. Pătrunjelul, cimbrul și un praf de nucșoară sunr esențiale și pot face diferența pentru că savoarea preparatului se va intensifica în momentul prăjirii.
Moduri de a găti chiftelele marinate
Chiftelele se prăjesc în tigaie de majoritatea gospodinelor, specialiștii fiind de părere că acest proces aduce un plus de savoare. De asemenea, gustul va fi mai intens, însă preparatul culinar riscă să fie unul foarte gras.
O altă modalitate de a găti acest fel de mâncare este folosirea cuptorului. Această alternativă este mai sănătoasă, menținându-le fragede o perioadă îndelungată. Se coc circa 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Marinarea se face în sos roșu, care nu are nevoie de multe ingrediente. Se preparată din roșii proaspete pasate, bulion sau roșii din conservă. Ceapa, usturoiul și morcovul se călesc în puțin ulei de măsline înainte de a adăuga roșiile.
Se adaugă sare, piper, foi de dafin, busuioc sau oregano. Se poate pune și un strop de zahăr, care poate reduce aciditatea roșiilor. Sosul se gătește la foc mic cel puțin 15-20 de minute pentru a se îngroșa și a deveni aromat. Chiftelele marinate se servesc calde, alături de murături.
Care este reacția ta?






