Ce să pui peste pește înainte să-l prăjești. Doar așa o să iasă crocant și gustos și nu o să-l usuci deloc. Este un secret al gospodinelor din Delta Dunării
Ce ingrediente e bine să pui peste pește înainte să-l prăjești. Așa vei obține un preparat crocant și gustos, care nu se va usca.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/ce-sa-pui-peste-peste-inainte-sa-l-prajesti-scaled.jpg?#)
Află ce ingredient este bine să pui peste pește înainte să-l prăjești. Așa va ieși crocant și delicios și nu se va usca. Gospodinele din Delta Dunării au acest truc.
Ce este bine să să pui peste pește înainte să-l prăjești
Multe persoane adoră să mănânce pește prăjit cu mujdei și mămăliguță, un fel de mâncare ușor de preparat, dar care poate deveni și mai delicios dacă respecți câteva sfaturi.
Chiar dacă este un preparat destul de simplu, unele gospodine pot avea probleme atunci când prăjesc peștele. Acesta poate ieși prea uscat sau prea uleios, în funcție de timpul de gătire.
Dacă nu ai foarte multă experiență în bucătărie, ar trebui să alegi un pește care este mai ușor de preparat, cum ar fi carasul sau linul. Dacă îl asezonezi corect și ții cont de ingrediente, dar și de timpul de prăjire, vei obține un preparat gustos.
Înainte de a prăji peștele, trebuie să te asiguri că adaugi în făină un ingredient care îi va oferi un gust delicios, dar și o crustă crocantă.
Lista de ingrediente cuprinde 2 – 3 pești proaspeți, mălai, făină albă, sare, piper și aproximativ 5 ml de ulei pentru prăjit. Mai ai nevoie de mujdei, mămăligă și de câteva felii de lămâie.
Peștele pentru prăjit trebuie să fie proaspăt. De preferat, acesta trebuie prins în aceeași zi sau cel mult cu o zi înainte. Acesta se curăță de solzi și se eviscerează, după care trebuie îndepărtate branhiile, care se află sub operculii din zona capului.
După aceea, peștele se șterge bine folosind câteva prosoape absorbante. Dacă peștele are un strat mai gros de carne, poți să alegi crestarea acestuia. Ai nevoie de un cuțit ascuțit, cu care să faci incizii foarte adânci.
Peștele trebuie asezonat cu sare din belșug, dar și cu piper negru măcinat. După ce îl asezonezi, lasă-l pentru cel puțin 10 minute, astfel încât să își poată trage condimentele.
Cât ulei se adaugă în tigaie
Se dă, apoi, prin amestecul de făină albă cu mălai. În acest fel, vei obține o crustă crocantă, dar și un gust bun, datorită condimentelor, potrivit ea.md.
Se scutură ușor pentru îndepărtarea excesului de mălai și făină, după care se așază pe o tavă separată. Într-o tigaie mai adâncă se încinge o cantitate mai mare de ulei.
Pentru ca bucățile de pește să fie cuprinse cât mai bine, este nevoie de un strat de 2 – 3 degete înălțime. Temperatura uleiului reprezintă un alt aspect esențial. Pentru cele mai bune rezultate, aceasta ar trebui să aibă aproximativ 170 de grade Celsius.
Dacă uleiul nu este încins suficient, peștele nu se va rumeni așa cum trebuie și se va îmbina cu el. În schimb, dacă temperatura uleiului este prea înaltă, crusta se poate arde, iar carnea va rămâne crudă.
Bucățile de pește se pun pe rând la prăjit pentru a nu aglomera tigaia. După prăjire, peștii se scot cu ajutorul unui clește special, pentru a nu te arde cu ulei încins. Aceștia se așază pe un platou unde trebuie să pui șervețele absorbante de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Care este reacția ta?






