Ce trebuie să adaugi în friptura de pui pentru o aromă deosebită. Gospodinele cu experiență țin secret acest ingredient

Cu un singur ingredient simplu adăugat, friptura de pui va fi mai fragedă, gustoasă și foarte aromată. Nu este scump deloc.

May 7, 2025 - 13:30
 0  1
Ce trebuie să adaugi în friptura de pui pentru o aromă deosebită. Gospodinele cu experiență țin secret acest ingredient

Chiar dacă pare un preparat simplu, friptura de pui poate fi gătită astfel încât să fie o adevărată delicatesă. Dacă adaugi un ingredient cheie, vei transforma rețeta în una clasică și vei obține o carne fragedă, suculentă și aromată.

Ingredientul banal care schimbă total friptura de pui

Dacă vrei să mănânci friptură de pui acasă, dar să te simți ca la un restaurant cu stele Michelin, atunci trebuie să încerci următoarea rețetă. Carnea o să mai fragedă, dar și mai aromată și fiecare înghițitură va fi o plăcere.

O creatoare de conținut și-a dezvăluit secretele într-un clip publicat pe TikTok. Ea a mărturisit că trucul cu care nu dă greș niciodată este folosirea pudrei de curry, obținând astfel un preparat deosebit.

În postarea devenită virală în mediul online, ea a dezvăluit că rețeta este ușor de urmat, iar rezultatul este „cel mai fraged și suculent pui”. Astfel, ce trebuie să faci este să combini pudra de curry cu usturoi și unt pentru a obține un unt de curry delicios.

Acoperă puiul cu amestecul obținut și stropește carnea cu ulei măsline înainte de a o condimenta cu sare și piper. Umple cavitatea puiului cu două jumătăți de lămâie și lasă friptura la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de maxim 90 de minute, notează spynews.ro. 

Amestecul poate fi folosit și pentru carnea de curcan

Amestecul nu este potrivit doar pentru friptura de pui, ci în funcție de preferințe. Și carnea de curcan, pe care doctorul Vlad Ciurea o consideră cea mai bună pentru organism poate fi gătită prin această metodă.

„Iar din carne, pentru că există și carne foarte bună pentru creier, se consideră că cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, este carnea de curcan. Și este foarte bună! Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a explicat celebrul neurochirurg în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow