Ce trebuie să faci dacă nu se leagă dulceața. Trucul simplu care va salva preparatul
Ce truc e bine să pui în aplicare dacă nu se leagă dulceața. Această metodă te va ajuta să salvezi preparatul și să îi dai consistența dorită.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/dulceata.jpg?#)
Dacă nu se leagă dulceața, există un truc simplu pe care îl poți pune în aplicare. În acest fel, desertul va fi salvat și va avea consistența potrivită.
Trucul pe care să-l aplici dacă nu se leagă dulceața
În fiecare an, multe gospodine prepară dulceață din diverse fructe pentru a o consuma toamna și iarna. Atunci când o pregătești, trebuie să acorzi atenție mai multor detalii, precum cantitatea de zahăr și timpul de fierbere, ambele fiind foarte importante.
Dulceața nu trebuie să fiarbă la foc mare. În general, în funcție de cantitate, dar și de fructele din care se prepară, dulceața trebuie lăsată pe foc timp de câteva ore.
Pentru a vedea dacă dulceața s-a legat, trebuie să introduci o lingură în oală. Dacă aceasta se prelinge pe lingură, înseamnă că este gata. În schimb, dacă nu se prelinge, dulceața este încă lichidă.
În cazul în care dulceața nu s-a legat, o poți salva cu ajutorul unui truc simplu. Trebuie doar să adaugi suc de lămâie atunci când dulceața se află pe foc, după care se va lega mai bine.
Dacă dulceața nu are o cantitate suficientă de zahăr, atunci aceasta nu se va lega. Este recomandat să cureți fructele de seara, apoi să le pui într-o oală cu zahăr. A doua zi, fructele vor fi pregătite pentru dulceață.
O altă recomandare este să nu fierbi dulceața la foc mare, altfel se poate întâmpla ca aceasta să ardă în exterior, după cum notează spynews.ro.
Cum trebuie să prepari dulceața
Odată ce fructele și-au lăsat siropul, iar zahărul este topit, dulceața se pune la foc mic. Aceasta ar trebui amestecată la un interval de 10 minute, într-o oră. Dacă este vorba despre o cantitate mare de fructe, fierberea ar putea dura mai multe ore.
La sfârșit, atunci când observi că are consistența potrivită, dulceața se ia de pe foc și se lasă să se răcească timp de 10 minute. După aceea, se toarnă în borcane.
Ai grijă ca borcanele să fie întotdeauna sterilizate înainte de a pune dulceață în ele. Totodată, locul în care depozitezi dulceața este foarte important.
După ce le-ai spălat și le-ai pus capace noi, borcanele trebuie puse pe un blat din lemn. Trebuie lăsate într-un loc răcoros, care să fie ferit de razele soarelui.
Care este reacția ta?






