Cum faci plăcintă cu brânză la tigaie. Rețeta simplă și rapidă pe care tot mai multe gospodine o prepară
Cum poți prepara plăcinta cu brânză la tigaie. Rețeta este una foarte simplă și rapidă. Multe gospodine o pregătesc și este delicioasă.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/placinta-cu-branza-tigaie.jpg?#)
Rețeta de plăcintă cu brânză la tigaie este una foarte simplă, pentru care nu este nevoie de mult timp la dispoziție. Este preparatul perfect pentru momentele în care vrei ceva rapid și delicios.
Rețeta de plăcintă cu brânză la tigaie. Ingredientele de care ai nevoie
Plăcinta cu brânză este un preparat delicios, foarte ușor de făcut. Dacă nu vrei să stai prea mult în bucătărie sau nu ai prea mult timp la dispoziție, există și o variantă mai rapidă a acestui fel de mâncare.
Poți prepara plăcintă cu brânză la tigaie, iar rețeta este una foarte ușoară. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar preparatul va fi gata în cel mult o oră, cu tot cu timpul de preparare și prăjire.
Dacă respecți cu atenție toți pașii, plăcinta cu brânză îți va ieși exact ca la patiserie. Iată care sunt ingredientele necesare, dar și cum se prepară această gustare, cu care îi vei încânta pe membrii familiei!
Pentru aluatul plăcintei cu brânză, ai nevoie de un ou, o linguriță de sare, 2 linguri de ulei, 500 g de chefir și 750 g de făină. Mai trebuie să folosești și un praf de copt.
De asemenea, pentru umplutură ai nevoie de 500 g de brânză telemea și e 500 g de cașcaval, dar și de 2 ouă. Cu ajutorul prafului de copt, aluatul nu mai are nevoie să fie lăsat la dospit, iar plăcintele vor fi gata mult mai rapid.
Mod de preparare pentru plăcinta cu brânză
Mai întâi, se pregătește aluatul plăcintei. Oul, sarea, uleiul și kefirul se amestecă într-un bol mai mare. Treptat, se adaugă făina și pragul de copt, apoi se continuă amestecarea până când aluatul devine omogen și elastic.
Umplutura se pregătește într-un alt bol. Telemeaua și cașcavalul ras se amestecă, după care se adaugă ouăle. Se amestecă, apoi, în continuare, notează bucataras.ro.
Aluatul trebuie împărțit în bucăți mai mici, care se întind în foi subțiri. Umplutura se pune pe jumătate din fiecare foaie, iar apoi se acoperă cu cealaltă jumătate.
Se presează marginile pentru a putea sigila plăcintele. Se încinge o tigaie antiaderentă, fără ulei, iar plăcintele se pun la copt pe fiecare parte. În mai puțin de o oră, toate plăcintele vor fi gata. Poftă bună!
Care este reacția ta?






