Cum să alegi cel mai bun pepene. Cinci trucuri care nu dau niciodată greș
Cum te asiguri că alegi cel mai bun și cel mai dulce pepene. Ce ar trebui să verifici, de fapt, înainte de a-l cumpăra.
Cât de simplu este să alegi cel mai bun pepene. Potrivit unui expert în alimentație, atenția la câteva detalii te va ajuta să nu dai greș. Iată ce trebuie să faci înainte de a pune pepenele în coșul de cumpărături!
Cum alegi cel mai bun pepene
Suntem în plin sezon al pepenilor, iar piețele și supermarketurile abundă de aceste trufandale dulci și zemoase. Chiar dacă poate părea simplu să alegi un pepene, în realitate, este o misiune complicată. Nu de puține ori s-a întâmplat ca pepenii care arată bine la exterior să fie o adevărată dezamăgire la interior.
Pentru a nu trece prin astfel de situații, chef-ul Cristian Feher a împărtășit cinci trucuri simple care te vor ajuta să alegi un pepene copt și zemos. Pe canalul său de Youtube, acesta a exemplificat cât de simplu este să alegi cel mai bun pepene.
În primul rând, chef-ul recomandă să te uiți la pata galbenă de pe coajă. Dacă este de un galben intens, atunci pepenele este copt. În schimb, dacă pata este albicioasă, atunci pepenele nu este suficient de copt, iar dacă este maronie, este mult prea copt.
La ce teste trebuie să supui pepenele pentru a nu da greș cu el
În al doilea rând, trebuie să verifici dacă pepenele are dungi maronii, ca niște cruste. Acestea sunt un semn bun și apar atunci când zahărul iese la suprafață. Cu cât sunt mai multe, cu atât pepenele este mai dulce.
Nu trebuie să treci cu vederea nici codița. Dacă este uscată și maro, înseamnă că pepenele a fost cules la timp, când era copt. Dacă e încă verde, a fost recoltat prea devreme și s-ar putea să nu fie dulce.
Dacă vrei să cumperi un pepene bun, atunci va trebui să îl supui testului de a-l strânge ușor între mâini. Un pepene bun va trebui să fie foarte tare, ca o piatră. În schimb, dacă simți că este moale, ai face bine să nu îl cumperi.
Ultimul pas și cel care nu dă greș niciodată este să îl bați ușor în coajă și să îl ridici. Sunetul trebuie să fie ca atunci când bați într-o găleată plină cu apă. Dacă ai de ales dintre mai mulți pepeni, ia-l mereu pe cel mai greu. Cu cât e mai greu, cu atât e mai suculent.
Cristian Feher susține că aceste trucuri funcționează de fiecare dată. Nu vei da greș cu ele indiferent de pepenele pe care îl alegi, fie el rotund, mai alungit sau mic.
Care este reacția ta?