Cum să faci cartofi prăjiți mai buni decât la restaurant. Ingredientul banal care va face diferența

Trucul pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Trebuie să adaugi un ingredient banal și vor ieși mai gustoși decât la fast-food.

May 15, 2025 - 18:00
 0  1
Cum să faci cartofi prăjiți mai buni decât la restaurant. Ingredientul banal care va face diferența

Nimeni nu refuză o porție delicioasă de cartofi prăjiți, mai ales când sunt ca cei de la fast-food. Puțini știu însă că pot obține același gust acasă, cu un ingredient banal pe care îl are toată lumea în bucătărie.

Ce să adaugi pe cartofii prăjiți ca să iasă delicioși

Milioane de români consumă zilnic cartofi prăjiți, o mâncare apreciată pentru gustul său delicios. Cei făcuți în casă nu se compară cu cei de la fast-food, dar asta doar pentru că puțini știu trucul ieftin care face toată diferența.

O bloggeriță culinară a dezvăluit care este secretul care face cartofii prăjiți crocanți și gustoși. Nu este vorba despre uleiul folosit sau despre condimentele scumpe, ci într-un ingredient pe care toată lumea îl are în bucătărie.

„Nu săriți peste etapa de fierbere a cartofilor cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu vă va ajuta cartofii să devină crocanți în cuptor. Acesta este trucul!”, a mărturisit experta în bucătărie.

Chiar dacă poate părea ciudat, dacă adaugi o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi cartofii, aproximativ o jumătate de linguriță, vei schimba nivelul PH-ului, iar amidonul de la suprafață se va descompune mai rapid.

Cât de sănătos este acest preparat

Chiar dacă sunt delicioși, cartofii prăjiți trebuie consumați cu moderație, pentru că sunt bogați în calorii, spune Mihaela Bilic. „În momentul în care îl punem în contact cu uleiul, va absorbi tot. Cartoful devine o bombă calorică în momentul în care este prăjit. De la 70 de calorii pe 100 de grame, ajunge la până la 300 sau chiar 450 de calorii.

(…) Cartofii prăjiți pot fi foarte calorici din cauza uleiului pe care îl absorb. Chiar dacă leguma fiartă are un indice, de asemenea, ridicat, în cazul prăjirii este mai scăzut. (…) În cartof avem doar apă cu amidon. Ține de foame. Este important mai ales pentru cei care muncesc fizic, pentru copii.

Este o legumă consistentă, o legumă prietenoasă. Nu dă aciditate. Foarte multe persoane, mai ales în perioada postului, când mănâncă multe legume, au un disconfort digestiv. Ei bine, cartoful neutralizează. Este ca un fel de tampon. În orice mâncare am pune cartof, el echilibrează lucrurile”, a spus Mihaela Bilic, în emisiunea lui Cătălin Măruță. 

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow