Cum să faci churros delicios acasă. Brigitte Gheorghe dezvăluie rețeta pentru gogoșile lungi și crocante
Dacă și tu vrei să prepari churros, află că e foarte simplu să faci asta. Brigitte Gheorghe, cunoscută din emisiunea Chefi la Cuțite, a dezvăluit rețeta.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/churros-scaled.jpg?#)
Poți să prepari churros delicios acasă fără prea mari eforturi. Sigur știi și tu acele gogoși lungi și crocante pe care uneori le mai găsești în parcuri, pe litoral, la munte și nu numai. Sunt delicioase și pot fi savurate cu mai multe toppinguri.
Cum poți prepara acasă churros delicios
Deși poate părea dificil la prima vedere, adevărul este că gogoșile, inspirate din bucătăria spaniolă, se fac foarte ușor. Dacă ai mai făcut gogoși până acum, nu va fi deloc o misiune dificilă pentru tine.
Din ce se face însă aluatul? Acesta este opărit, similar cu cel de eclere. Practic vei obține o textură crocantă la exterior, dar moale în interior. Iar mai apoi, poți consuma gogoșile fie cu zahăr, fie cu ciocolată ori alte toppinguri.
Brigitte Gheorghe, fosta concurentă Chefi la cuțite, a dezvăluit cum poți să faci churros delicios acasă cu doar câteva ingrediente. Pentru a prepara faimoasele gogoși lungi spaniole ai nevoie de:
• 240 ml apă
• 85 g unt
• 13 g zahăr
• 1/2 linguriță sare
• 120 g făină
• 2 ouă mari (sau 3 mici)
• 1 linguriță extract de vanilie
Cum faci aluatul pentru gogoșile lungi spaniole
Modul de preparare, după cum spuneam anterior, e foarte simplu. Se amestecă untul cu sare, apă, zahăr, iar totul se pune la foc. În momentul în care compoziția dă în clocot, se adaugă făina și se amestecă bine.
Aluatul trebuie să stea la răcit, iar în tot acest timp se încălzește uleiul. Odată răcit aluatul, se adaugă ouăle, iar întreaga compoziție se freacă foarte bine până când devine omogenă.
Mai departe te poți apuca deja să faci churros la fel de delicios ca cel din parcuri și nu numai. Pune aluatul într-un poș, sau într-o pungă dacă nu ai unul disponibil. Pune apoi compoziția direct în uleiul încins la prăjit.
Gogoșile lungi spaniole se prăjesc doar câteva minute, iar mai apoi se lasă la scurs. Pot fi tăvălite ulterior într-un amestec de scorțișoară cu zahăr, ori pot fi servite cu un topping.
Sunt persoane care aleg o cremă de ciocolată, în timp ce altele preferă un gem de fructe. Orice ai alege, cu siguranță gustul va fi cel dorit și cel mai probabil vei mai repeta din nou această rețetă.
Care este reacția ta?






