Cum să mănânci paste fără să te îngrași. Secretul italienilor pentru a-și menține greutatea optimă

Dacă și tu vrei să mănânci paste fără să te îngrași, află că italienii au câteva secrete la care apelează și care nu le afectează silueta.

May 16, 2025 - 14:00
 0  1
Cum să mănânci paste fără să te îngrași. Secretul italienilor pentru a-și menține greutatea optimă

Poate te-ai întrebat și tu la un moment dacă este cumva posibil să mănânci paste fără să te îngrași. Când vine vorba de alimentație, echilibrul este cheia. Totuși, mai sunt și alte mici secrete care pot fi luate în calcul.

Cum prepari pastele corect

Pastele sunt delicioase. Iar un avantaj e faptul că pot fi preparate în numeroase moduri. Astfel, putem avea paste cu legume, brânză, carne, dar și multe alte combinații care ne gâdilă papilele gustative.

Totuși, deși pastele sunt într-adevăr un preparat deosebit, multe persoane evită să îl consume pentru faptul că poate duce la creșterea în greutate. Adevărul este însă că italienii au descoperit un secret, extrem de util.

În Italia oamenii consumă paste aproape zilnic, inclusiv la cină. Iar în ciuda acestui lucru, aceștia nu au probleme mari cu greutatea. Regula se aplică fie că vorbim despre pastele pesto, carbonara ori cele bolognese.

Se pare că gătitul inteligent este motivul. Cum să mănânci paste fără să te îngrași? Înainte de toate e important să nu le transformi în niște bombe calorice, spun specialiștii.

Chirurgul bariatric Leonardo Rejón, a vorbit despre acest subiect. Potrivit acestuia, pastele fierte „al dente” au proprietăți unice care ajută la controlul greutății. Totodată, ele contribuie l îmbunătățirea sănătății metabolice.

Cum să mănânci paste fără să te îngrași

„Italienii nu se îngrașă pentru că le gătesc astfel”, spune Rejón. El a subliniat faptul că pastele fierte prea mult își pierd din beneficii în primul rând. Astfel e important cât timp alegem să le gătim.

Practic pastele „al dente” sunt cele care, atunci când le muști, opun o ușoară rezistență. Acestea nu sunt crude, ci doar ferme. De asemenea, ele schimbă modul în care organismul procesează nutrienții.

În momentul în care pastele nu sunt gătite prea mult, o mare parte din amidon nu este absorbit complet. Iar asta înseamnă că în loc să se transforme rapid în glucoză, amidonul devine o formă de „fibră rezistentă”, benefică pentru sănătate.

Iar la rândul lor, studiile științifice au confirmat aceste detalii. De asemenea, există și oferă dovezi clare despre motivele pentru care consumul de paste preparate corect poate fi un aliat în menținerea greutății și susținerea sănătății metabolice.

Iar dacă le gătești în acest mod, atunci poți să mănânci paste fără să te îngrași. Senzația de sațietate va fi mai mare, iar arderea de calorii e și ea mai mare în timpul digestiei. Evident însă, contează și cantitatea.

Specialiștii recomandă nu mai mult de 70 de grame de paste uscate de persoană. Iar asta înseamnă cam o ceașcă medie după fierbere. Totodată, pastele trebuie consumate lângă proteine sănătoase, precum pui sau pește, dar și leguminoase proaspete.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow