Cum se face nuga, de fapt. Rețeta pe vechi pe care puține gospodine o mai cunosc
Rețeta simplă pentru cea mai bună nuga. Ai nevoie de puține ingrediente pentru a te bucura de un desert delicios, făcut în casă.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/reteta-de-nuga.jpg?#)
Rețeta simplă de nuga pe care o poate încerca oricine. Ai nevoie de puține ingrediente pentru o obține un desert delicios, care te va purta cu gândul direct în copilărie.
De ce ingrediente ai nevoie pentru a face nuga
Fără doar și poate, nuga este unul dintre deserturile care reușesc să amintească tuturor de copilărie. Nimic nu se compară cu gustul aromat și cu textura densă, plină de alune sau nuci crocante. Ani la rândul, pe vremea când deserturile nu se găseau cu ușurință, nuga a fost un adevărat răsfăț.
În prezent, puține sunt gospodinele care mai știu cum să prepare în casă nuga. În continuare, cei care au poftă de desertul copilăriei, îl pot găsi doar în unele supermarketuri. Însă, dacă vrei să faci nuga de casă, trebuie să știi că rețeta nu este deloc una complicată.
Pentru a face delicioasa nuga de casă, ai nevoie de 3 albușuri de ou, 200g miere, 200g zahăr și o linguriță de esență de vanilie. Lista ingredientelor continuă cu un plic de zahăr vanilat, o lingură de zeamă de lămâie, 200 g nuci, alune sau fistic și 2 foi de napolitană.
Rețeta simplă de nuga de casă
Pentru început, va trebui să separi albușurile de ou, pe care le vei bate spumă împreună cu mierea și zahărul. Totul trebuie bătut până când zahărul se topește, iar compoziția este omogenă.
Peste albușurile bătute se pun esența de vanilie, plicul de zahăr vanilat și zeama de lămâie. Vei continua să bați totul până când vei obține o spumă densă și lucioasă. După asta, urmează unul dintre pașii cheie ai rețetei.
Mai departe, întreaga compoziție se gătește la bain-marie. Deasupra unei oale cu apă se pune vasul cu spumă. Gătirea la bain-marie ar trebui să dureze aproximativ o oră, timp în care va trebui să amesteci constant.
După ce s-a scurs timpul, iar compoziția a devenit din ce în ce mai lipicioasă, se adaugă nucile, alunele sau fisticul, depinde pentru ce ai optat. Compoziția rezultată se pune între cele două foi de napolitană, apoi se bagă la frigider pentru 12 ore.
Dacă urmezi această rețetă, te vei putea bucura de un desert delicios, numai bun de servit ori de câte ori ai nevoie de un răsfăț. Poftă bună!
Care este reacția ta?






