Cum se gătește corect somonul. Secretul unui bucătar de top
Cea mai bună metodă pentru a prepara eficient somonul. Trucul la care apelează de fiecare dată un bucătar cu experiență.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/06/o-farfurie-cu-doua-bucati-de-somon.jpg?#)
Peștele este recomandat să se consume de cel puțin două ori pe săptămână. Specialiștii vin cu sfaturi utile și spun cum se gătește corect somonul pentru a fi delicios și deloc grețos. Secretul unui bucătar de top poate fi folosit de toată lumea.
Cum se gătește corect somonul
Somonul este un aliment ideal pentru un stil de viață sănătos și echilibrat. Cea mai bună metodă pentru a-l prepara ca la restaurant poate fi și la îndemâna ta. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de câțiva pași esențiali.
Trucul la care apelează de fiecare dată un bucătar cu experiență este extrem de simplu. În primul rând, chefii îi sfătuiesc pe oameni să meargă într-un magazin de unde știu că pot achiziționa un produs proaspăt și de calitate superioară.
În al doilea rând, este bine să se aleagă varianta sălbatică care are un gust mai intens. De asemenea, textura alimentului este fermă, iar atunci când se gătește capătă o culoare vibrantă. În plus, va avea un miros plăcut de mare.
Totodată, se recomandă ca înainte de preparare să se lase la temperatura camerei pentru aproximativ 15-20 de minute. Somonul se gătește corect atunci când se face uniform. În felul acesta mijlocul nu va fi crud și marginile nu se vor usca.
Carnea de pește se tamponează cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate. Bucătarii apelează la acest secret pentru că astfel alimentul nu se va lipi de tigaie. Mai mult, se va obține o crustă crocantă.
În ce fel se pune somonul în tigaie pentru a se găti bine
Chefii internaționali mai dezvăluie un truc în ceea ce privește gătirea peștelui. Somonul se așază întotdeauna cu pielea în jos, în tigaie. Se gătește în proporție de 80% și apoi se întoarce pe cealaltă parte. Tehnica asigură o piele crocantă și previne uscarea.
Carnea de pește se întoarce abia atunci când pielea se desprinde ușor de tigaie. Un alt pont este legat de marginile care devin opace și care te determină să întorci somonul pe cealaltă parte pentru a se găti corect și eficient.
Mare atenție, bucătarii cu experiență susțin că somonul nu se întoarce de mai multe ori în tigaie. În aceeași notă, specialiștii în bucătărie spun să se folosească o temperatură medie pentru gătire și să se evite supraîncălzirea tigăii.
Totodată, pentru a găti corect somonul este bine să ai la îndemână un termometru pentru carne, pentru a verifica temperatura internă a produsului. Somonul este gătit perfect atunci când atinge aproximativ 52-57 grade Celsius.
Somonul se lasă să se odihnească după ce a fost scos din tigaie. Acest pas este esențial pentru că permite redistribuirea sucurilor în carne. Rezultatul final va fi un preparat suculent și gustos, care se va savura pe deplin de toată lumea de la masă.
Care este reacția ta?






