Cum se păstrează înghețata corect? Greșeala care îi strică gustul complet

Cum să păstrezi înghețata ca să-și păstreze gustul zile în șir. Greșelile frecvente pe care le fac mulți fără să își dea seama.

Jun 7, 2025 - 18:30
 0  1
Cum se păstrează înghețata corect? Greșeala care îi strică gustul complet

Cum se păstrează înghețata corect în frigider? Chiar dacă răspunsul pare unul cât se poate de simplu, adevărul este că multe persoane fac greșeli majore atunci când vine vorba despre desertul preferat pentru vară.

Cum se depozitează înghețata

Înghețata este desertul preferat al multora vara. Totuși, știm cu toții că, mai ales când e vorba de o cantitate mai mare, gustul și textura cremoasă sunt cele mai bune în momentul în care cutia este proaspăt deschisă.

După câteva zile, apar cristalele de gheață, gustul ciudat și textura de nisip în cafea. Toate aceste aspecte au și un nume „freezer burn” – arsură de congelator, termen ce a devenit popular pe social media în ultima perioadă.

Fenomenul se produce atunci când umiditatea din produs se evaporă, după care se recongelează sub forma cristalelor de gheață. Și atunci, cum se depozitează corect înghețata pentru a nu deveni lipsită de gust?

Întoarce cutia cu susul în jos atunci când o bagi a doua oară în congelator. Chiar dacă pare ciudat, zona care s-a topit se va congela în capac, nu în mijlocul înghețatei cremoase. Totodată, evită să mănânci direct din cutie.

Cu cât va sta mai mult afară, cu atât se va topi mai mult și va apărea fenomenul de freezer burn. În plus, înainte de a pune înghețata în congelator, asigură-te că termometrul este setat la mai puțin de 18 grade Celsius.

Trucul care salvează gustul

Cum se păstrează înghețata pentru un gust bun de la prima până la ultima linguriță? Acoperă suprafața înghețatei direct cu folie alimentară sau hârtie de copt, nu doar marginile cutiei. Așa previi evaporarea umezelii și apariția cristalelor de gheață.

Atunci când vorbim despre înghețata de casă, asigură-te că o pui în cele  mai mici recipiente pe care le ai la dispoziție. Cu cât înghețata se întărește mai rapid, cu atât cristalele de gheață sunt mai mici și textura rămâne mai fină și cremoasă, conform csid.ro. 

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow