De ce nu e bine să începi masa de Paște cu drobul de miel. Atenționările nutriționiștilor

Află de ce nu e bine să începi masa de Paște cu drobul de miel. Preparatul-vedetă al sărbătorilor pascale poate crea probleme.

Apr 19, 2025 - 12:00
 0  1
De ce nu e bine să începi masa de Paște cu drobul de miel. Atenționările nutriționiștilor

Masa de Paște nu poate fi imaginată fără drob de miel, pască, ouă roșii și cozonac. Primul din preparatele enumerate nu trebuie, însă, consumat chiar la început. Nutriționiștii avertizează și spun că este o adevărată ”bombă digestivă”.

De ce nu e bine să începi masa de Paște cu drob de miel

Conform medicilor și experților în alimentație, drobul de miel este un preparat care pică greu la stomac. E bogat în grăsimi, colesterol, iar dacă e făcut tradițional, cu inimă, rinichi, ficat și prapure, trebuie consumat cu mare atenție.

Dacă e prima masă din zi, mai ales după noaptea de Înviere, petrecută în frig sau picioare, corpului îi va lua ceva timp să digere corect mâncarea. Organismul nu va avea resursele necesare, mai ales după o perioadă de câteva ore bune de post.

Poate apărea balonarea în câteva minute, chiar și de la două felii de drob sau te poți confrunta cu dureri de stomac până la crize biliare. Nutriționiștii spun că este cea mai frecventă greșeală pe care oamenii o fac atunci când încep masa de Paște, să mănânce din prima drob de miel.

Un ceai, un iaurt sau o gustare ușoară poate fi soluția la care putem apela înainte de mânca drob de miel sau alte alimente bogate în grăsimi, specifice Paștelui.

Mihaela Bilic, despre preparatele de Paște

Una din cele mai cunoscute nutriționiste de la noi, Mihaela Bilic, explică și cu ce provocare vine banalul ou fiert, un alt simbol al sărbătorilor.

„Dacă mănânci un ou fiert, cu gălbenușul tare care este greu de digerat, cu siguranță o bilă leneșă o să fie deranjată de acest aliment. Dar nu este nicio tragedie. Asta nu te duce la spital. Mai degrabă indigestia și tot ce înseamnă efort abdominal vine din multe alimente amestecate.

De exemplu, dacă este vorba despre carne care ține stomacul plin și se digeră mai greu, mai ales prăjelile (…). În momentul în care mâncăm acest aliment (oul) cu legume este foarte bine”, a explicat Mihaela Bilic la Sinteza zilei.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow