De ce să pui bicarbonat peste carnea tocată. Trucul pe care puține gospodine îl cunosc
Motivul neașteptat pentru care este bine să pui bicarbonat de sodiu peste carnea tocată. O mulțime de gospodine apelează la această metodă.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/carne-tocata-bicarbonat.jpg?#)
Gospodinele iscusite au explicat de ce adaugă bicarbonat de sodiu peste carnea tocată. Metoda este ideală pentru cei care nu sunt mulțumiți de gustul și textura cărnii după preparare.
Motivul pentru care să pui bicarbonat de sodiu peste carnea tocată
După ce e gătită, carnea tocată poate avea un gust fad și o textură uscată. Așa au apărut tot felul de metode pentru a păstra frăgezimea, dar carnea de vită sau de pui tot riscă să fie seacă.
Însă o femeie a descoperit recent, printr-un experiment, un truc genial. Ea a adăugat bicarbonat de sodiu peste carnea tocată de vită, apoi a gătit-o ca de obicei. Iar rezultatul a uimit-o chiar și pe ea.
Alimentul nu doar că ajută carnea să rămână fragedă, ci și grăbește rumenirea ei. Experții de la lifehacker.com spun că pentru jumătate de kilogram de carne este suficientă o treime de linguriță de bicarbonat de sodiu.
Tot ce ai de făcut este să presari bicarbonatul peste carne, să-l lași să-și facă treaba aproximativ 15 minute, apoi să rumenești carnea într-o tigaie bine încinsă. Te vei bucura, astfel, de un preparat delicios.
Cum acționează bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul crește pH-ul cărnii, prevenind lipirea excesivă a proteinelor și pierderea apei din compoziție. Acest proces ajută la păstrarea unei texturi mai fragede a cărnii. Cu cât tigaia este mai bine încălzită, cu atât preparatul se gătește mai rapid, în special dacă adaugi și bicarbonat de sodiu.
De altfel, această metodă nu se aplică doar pentru carnea tocată, ci și pentru bucățile de carne tăiate cubulețe sau fâșii. De menționat este că bicarbonatul de sodiu are numeroase de întrebuințări în gospodărie.
Îl poți folosi pentru a face florile să reziste mai mult timp. Adăugat în apă, bicarbonatul acționează ca un conservant puternic, prelungind viața buchetului. Este util și pentru cei care evită medicamentele. Amestecat cu un pahar de apă și consumat, poate reduce rapid senzația de arsură și poate calma disconfortul gastric.
Care este reacția ta?






