De ce să pui broccoli în cafea. Puține persoane știu ce se întâmplă dacă faci acest lucru
De ce este bine să pui broccoli în cafea, de fapt. Nu multe persoane știu despre această combinație, care are multe beneficii.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/01/broccoli-cafea.jpg?#)
De ce e bine să pui broccoli în cafea. Este o combinație mai puțin obișnuită, dar puține persoane știu despre beneficiile acesteia. Conceptul a apărut de curând și este deja cunoscut într-o țară.
Motivul pentru care e bine să pui broccoli în cafea
Atunci când vine vorba de cafea, fiecare persoană are propriile gusturi și preferințe. În timp ce unii o beau simplă și chiar neîndulcită, alții o preferă cu lapte și cu zahăr sau alți îndulcitori.
În plus, mulți adaugă diverse arome în cafea, precum scorțișoară, vanilie, ciocolată, mentă, caramel sau alte siropuri. Unii preferă să adauge chiar și unt în cafea.
De curând, a apărut o combinație total neobișnuită, care poate părea ciudată pentru mulți, însă poate avea numeroase beneficii. În acest moment, conceptul există numai în Australia.
Mai exact, noul trend este adăugarea de broccoli în cafea. Acest aliment este bogat în nutrienți și este consumat ca garnitură la alte preparate, dar se adaugă și în unele smoothie-uri.
Puține persoane s-ar gândi, totuși, că această legumă poate fi adăugată și în cafea. Este o tendință apărută în Australia, a fost introdusă pudra de broccoli pentru a o putea adăuga în cafea.
Pudra de broccoli se face din legumele rămase. CSIRO, o organizația guvernamentală australiană, a colaborat cu HortInnovation pentru abordarea problemei consumului de legume și a risipei alimentare.
Aceștia au creat o pudră care poate fi adăugată cu ușurință în băuturi, chiar și în cafea. Este nevoie doar de două linguri din aceasta pentru a asigura nutrienții pe care îi are și un broccoli întreg, cum ar fi fier, vitamine și mangan.
Inovația gândită de australieni oferă beneficii nutriționale, dar este utilă și pentru a diminua risipa alimentară, fiind utilizat surplusul de broccoli, notează dcmedical.ro.
Aroma deja a apărut în cafenea
O cafenea din Melbourne, Australia, a început deja să adauge pudră de broccoli în cappuccino-uri și latte-uri. Experiența este una interesantă întrucât nu mulți s-ar gândi să încorporeze această legumă în cafea.
În prezent, pudra de broccoli este în faza de testare. Nu se știe când va fi disponibilă și în afară Australiei, însă conceptul a stârnit și interesul persoanelor din alte țări.
Pudra apărută reușește să reproducă perfect gustul de broccoli. Cei care adoră cafeaua, dar și această legumă s-ar putea să se bucure de combinația celor două.
Pudra de broccoli nu reprezintă o aromă la care oamenii s-ar gândi pentru adăugarea în cafea, dar rămâne o opțiune interesantă, cu beneficii pentru sănătate.
Care este reacția ta?






