De unde provine carnea de vită din restaurantele Wendy’s, de fapt. Lanțul american a ales cu grijă furnizorul

După cum mulți știu deja, celebrul lanț de mâncare fast-food Wendy’s și-a deschis primul restaurant recent în București.

Apr 28, 2025 - 16:00
 0  1
De unde provine carnea de vită din restaurantele Wendy’s, de fapt. Lanțul american a ales cu grijă furnizorul

Poate mulți clienți se întreabă de unde provine carnea de vită din restaurantele Wendy’s, având în vedere faptul că brandul este unul nou în România. Se pare însă că celebrul lanț american de mâncare a ales un furnizor cu mare grijă.

Primul restaurant Wendy’s a fost deschis în București

Românii care iubesc preparatele de tip fast food vor fi cel mai probabil încântați. Acum, pe lângă KFC și ori Mc Donald’s, aceștia vor putea merge să deguste preparate delicioase și la Wendy’s.

Menționăm că acest lanț american de mâncare fast food a anunțat de ceva timp că va ajunge în România. Și iată că săptămâna trecută, pe 24 aprilie, a fost deschis și primul restaurant, în București, mai exact în Mega Mall.

Totodată, se are în plan și deschiderea a alte cinci, ori chiar șase unități în sistem de franciză în România. Nu este clar însă dacă aceste unități ar urma să fie deschise tot în Capitală. Și totuși de unde provine carnea de vită din restaurantele Wendy’s?

De unde provine carnea de vită din restaurantele Wendy’s

Deși lanțul de restaurante doar ce a ajuns în România, se pare că a reușit să găsească și un furnizor local. Mai exact, este vorba despre un abator din Botoșani, care a devenit furnizorul de carne de vită pentru lanțul american.

Societatea Doly-Com Distribuţie din Botoşani este patronată de Iulian Căzăcuț. Iar de pe site-ul oficial aflăm că aceasta este cea mai mare unitate de abator de bovine și cabaline din România.

În același timp, societatea este și unul dintre cei mai mari ambalatori de carne proaspătă și unul dintre cei mai mari furnizori de carne pentru marile lanțuri de supermarketuri și rețele de cash & carry din România.

Se pare, deci, că toată carnea de vită din restaurantele Wendy’s provine dintr-o sursă sigură. Astfel, clienții pot degusta fără griji preparatele atent alese, făcute din carne proaspătă.

„În 2025 vor fi cel puțin cinci noi deschideri în țară, dar sperăm să ajungem la şase. Pe măsură ce accelerăm dezvoltarea, ne aşteptăm ca acest număr să crească. Credem că este un potențial de piață de peste 100 de locații Wendy’s în România.

Deschiderea într-un mall este un început bun, dar vrem să creştem brandul pe piața locală și pentru asta probabil că va trebui să avem diferite tipuri de active şi luăm în calcul şi locații stradale sau drive-thru. F

iecare oraş în care mergem va avea un plan unic. Avem un plan pe termen lung şi ne uităm şi la restul oraşelor mari din România pentru a vedea unde putem deschide următoarele locații”, a spus pentru ZF John Chayka, chief executive officer la JKC Capital.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow