Fructul care începe să facă furori și în România. Se găsește la supermarket și i se spune aurul albastru. Produce colagen, ajută la slăbit și stimulează memoria

Există un fruct care este cunoscut și sub numele de „aurul albastru”. Acesta este extrem de benefic, deoarece produce colagen, slăbește și stimulează memoria

Mar 9, 2025 - 11:00
 0  1
Fructul care începe să facă furori și în România. Se găsește la supermarket și i se spune aurul albastru. Produce colagen, ajută la slăbit și stimulează memoria

Fructul numit și „aurul albastru” te menține tânăr. Pe lângă faptul că ajută la producerea colagenului, deci previne ridurile, aceasta ajută la slăbit și la stimularea memoriei. Totuși, ce este, de fapt, „aurul albastru”?

Fructul „aurul albastru”

Este vorba despre roșiile albastre, numite și roșii violet. Acestea reprezintă o inovație în domeniul agriculturii, prin faptul că are un conținut ridicat de antociani și pigmenți naturali care oferă culoarea.

Aceste roșii au fost modificate genetic pentru a produce de 10 ori mai mulți antioxidanți decât soiurile preexistente, arată un studiu publicat în 2008 în revista Nature Biotechnology, relatează New Atlas.

„Acesta este unul dintre primele exemple de inginerie metabolică care oferă potențialul de a promova sănătatea prin intermediul dietei, reducând impactul bolilor cronice.

Și, cu siguranță, este primul exemplu de OMG (organism modificat genetic) cu o trăsătură care oferă cu adevărat un potențial beneficiu pentru toți consumatorii”, a declarat în 2008 biologul vegetal Cathie Martin.

Beneficiile roșiilor albastre

Antocianii se regăsesc natural în numeoase alimente, precum afinele și varza roșie. Ei sunt recunoscuți pentru capacitatea lor de a combate stresul oxidativ din organism. Neutralizează radicalii liberi și reduce riscul de îmbătrânire prematură a celulelor.

De asemenea, consumul regulat de astfel de roșii poate contribui la menținerea unui sistem imunitar puternic. Antocianii ajută la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, prin reducerea tensiunii arteriale și îmbunătățirea circulației sanguine.

În același timp, aceste roșii pot contribui la scăderea nivelului de colesterol „rău” (LDL) și la creșterea celui „bun” (HDL). Acestea susțin sănătatea ochilor și luptă împotriva degenerescenței maculare și a cataractei.

Mai mult decât atât, antocianii pot avea un rol în prevenirea anumitor tipuri de cancer. Inhibă dezvoltarea celulelor maligne și contribuie la distrugerea celor deja afectate.

Cum precizam anterior, consumul de alimente bogate în antociani a fost asociat cu o îmbunătățire a memoriei și a funcțiilor cognitive. Protejează celulele nervoase și reduce apariția bolilor precum Alzheimer sau Parkinson, conform newsweek.ro.

Roșiile albastre contribuie la menținerea sănătății pielii și  contrivuie la protecția împotriva îmbătrânirii premature. Antocianii și vitamina C stimulează producția de colagen, menținând elasticitatea și fermitatea pielii.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow