Gogoși marocane. Rețeta simplă pentru un desert rapid și delicios
Cum să prepari cele mai pufoase și mai delicioase gogoși marocane. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a-i servi pe cei dragi cu un desert special.
Cum se prepară gogoșile marocane. Rețeta tradițională pe care o poate urma orice gospodină. Sunt simplu de făcut, iar la final, preparatul va primi multe laude din partea celor dragi.
De ce ingrediente ai nevoie pentru a face gogoși marocane
Sfenj sau gogoși marocane sunt un desert pe care puține gospodine au curajul său îl prepare. Contrar numelui lor, care poate părea unul destul de complicat, rețeta este simplă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a face niște gogoși pufoase pe care le poți servi cu miere sau cu cremă de ciocolată.
”Sfenj”, așa cum li se mai spune gogoșilor marocane, este un nume care provine de la textura lor. În limba arabă, sfenj înseamnă burete. Marocanii le mai spun și gogoșile săracului, deoarece aluatul se prepară simplu, fără lapte sau ouă. În Maroc, acest desert se consumă la micul dejun, neapărat cu miere și însoțit de o ceașcă cu ceai marocan.
Pentru toate gospodinele care vor să facă un desert cu iz oriental, Jamila a propus cea mai simplă rețetă. Vei avea nevoie de 750 g făină, 600 ml apă călduță, 50 g de zahăr și 15 g drojdie uscată. Lista ingredientelor continuă cu 2 linguri de oțet, o lingură extract de vanilie și puțină sare.
Rețeta de sfenj, pas cu pas
Pentru început, va trebui să pui apa călduță într-un bol mare. Apoi, se pun drojdia uscată și zahărul și se amestecă totul foarte bine cu un tel. Pentru un plus de aromă, tot acum poți pune și extractul de vanilie, dar și oțetul.
După ce ai amestecat totul, se adaugă făina și sarea și vei continua să amesteci cu o lingură. În momentul în care aluatul începe să se formeze, poți amesteca cu mâna. Aluatul este gata atunci când este moale și suplu.
Aluatul obținut se va lăsa într-un loc călduț pentru o oră, timp în care își va dubla volumul. După ce a crescut suficient, acesta se va amesteca din nou, însă cu mâinile unse bine cu ulei. Apoi, din compoziție se vor lua bucăți mici și se vor pune într-o tavă unsă și ea cu ulei.
Pentru a prăji gogoșile, se iau bucățile de aluat pe rând, se face o gaură în mijlocul lor și se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei puțin. După 2 – 3 minute, gogoașa se transferă într-o altă tigaie cu mai mult ulei și se lasă la prăjit tot 2 – 3 minute, până când se rumenește. Procesul se repetă până se termină tot aluatul. Din cantitățile menționate se obțin 12 gogoși marocane.
Când gogoșile sunt gata, se pun la scurs pe un grătar sau pe șervețele pentru a se elimina excesul de ulei. Se servesc calde, cu miere sau cremă de ciocolată. Poftă bună!
Care este reacția ta?