Greșeala care strică aroma cafelei de dimineață. Ce tip de apă să nu folosești niciodată când o prepari

Dacă ți se pare că aroma cafelei tale nu este aceeași de fiecare dată, s-ar putea ca apa pe care o folosești să fie principalul motiv.

Feb 10, 2025 - 21:00
 0  2
Greșeala care strică aroma cafelei de dimineață. Ce tip de apă să nu folosești niciodată când o prepari

Știai că apa strică aroma cafelei de dimineață? E foarte important să fii atent la ce tip de apă utilizezi atunci când o prepari. În caz contrar, băutura ta ar putea fi una fără gust, sau chiar una destul de neplăcută.

Ce tip de apă strică aroma cafelei

Cafeaua este nelipsită din viața multor persoane. Sunt oameni care o beau pentru gustul său, în timp ce alte persoane aleg să opteze pentru ea astfel încât să aibă energie întreaga zi. Contează însă și aroma ei.

Cu siguranță ai observat că un miros puternic de cafea te va atrage. Sunt însă cazuri în care deși preparăm cafeaua noastră preferată, gustul parcă nu este cel pe care îl știam. Care să fie motivul?

O banală greșeală poate strica aroma cafelei. Este vorba despre apă. Deși la prima vedere poate părea ceva neînsemnat, apa poate să schimbe gustul acestei băuturi. Astfel, mai bine eviți să folosești aceste tipuri de apă.

Pe listă avem în primul rând apa de la robinet. Aceasta este una cât se poate de dură, astfel că poate afecta gustul cafelei. De asemenea, apa de la robinet poate să strice inclusiv espressoarele de cafea.

Când să adaugi cafeaua în ibric

Poți observa un gust mai amar în primă fază. Astfel, băutura nu va fi cea la care te așteptai. Și nici apa care fierbe nu e o alegere atât de bună. Dacă e utilizată odată ce a ajuns la punctul de fierbere, apa conține o cantitate mult prea mare de oxigen dizolvat.

Acest lucru duce la o extracție a componentelor amare din cafea. Care este rezultatul? În primul rând se strică aroma cafelei tale. Gustul nu va fi unul echilibrat, iar cafeaua poate fi ori prea amară, ori prea intensă.

Drept urmare, este recomandat să lași apa să se răcească măcar până la 90 de grade. Ulterior poți adăuga cafeaua, pentru o extracție optimă. Și nici măcar apa din fântâni nu e o alegere atât de bună. Aceasta poate conține anumite impurități care alterează gustul cafelei.

Apa care are un miros puternic, ori cea care conține clor trebuie de asemenea evitată. Astfel, dacă vrem într-adevăr să ne bucurăm de o cafea cu adevărat delicioasă, ar fi bine să ținem cont de aceste sfaturi utile.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow