Greșeala pe care o fac multe gospodine atunci când gătesc mazare congelată. Ține cont de acest sfat
Acesta este pasul eronat la care recurg foarte multe femei atunci când prepară mazăre congelată. Află ce nu trebuie să faci.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/o-punga-cu-mazare-congelata-si-un-vas-cu-mancare.jpg?#)
Mazărea congelată se găsește în toate magazinele din țară, în orice perioadă din an. Leguma este delicioasă, însă câți își dau seama de greșeala pe care o fac multe gospodine atunci când o gătesc. Ține cont de acest sfat prețios și preparatul va fi savuros.
Greșeala pe care o fac gospodinele când gătesc mazăre congelată
Ai preparat mazăre congelată și rezultatul nu a fost pe măsura așteptărilor? Cel mai probabil nu ai ținut cont de toate ponturile pe care le au chefii legat de acest fel de mâncare, care are diverse variante. Se poate face simplă sau cu carne.
Puține persoane cunosc, de fapt, care este pasul eronat la care recurg. Foarte multe femei fac această greșeală fără să își dea seama. Ei bine, legumele congelate nu se folosesc imediat ce sunt scoase de la congelator.
Bucătarii cu experiență recomandă să se scoată de la rece cu ceva vreme înainte de a se găti. Nu este indicat să fie fiartă atunci când are bucăți de gheață pe ea pentru că procesul de fierbere poate distruge o bună parte din nutrienții din mazăre, scrie click.ro.
Vitaminele B și C se pot pierde în timpul fierberii, în timp ce zahărul din mazăre se va dizolva în apă. Dată viitoare, nu uita să ții cont de acest aspect și să nu mai faci această greșeală atunci când folosești mazare congelată.
Rețetă simplă și delicioasă de mazăre
Mazărea este o legumă savuroasă, care are în compoziția sa minerale sănătoase pentru inimă. Conține magneziu, potasiu și calciu. O alimentație în care se regăsește acest produs poate ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale.
Și unde mai pui că alimentul este versatil și se pretează la diverse rețete. Cea mai simplă dintre acestea are mazăre proaspătă, care poate fi înlocuită cu mare succes cu cea congelată. Aceasta se curăță și se spală bine înainte de a fi folosită.
În cazul în care se folosește mazăre congelată se lasă să se dezghețe la temperatura camerei. Un alt sfat al bucătarilor de top este să se clătească sub un jet de apă caldă. Pentru acest fel de mâncare este nevoie de 500 de grame de mazăre. Se pun la încins 2 linguri de ulei sau de unt.
Se adaugă 2 cepe tocate mărunt, care se călesc aproximativ 5 minute. Se lasă în cratiță până când devin moi și translucide. Ulterior, se adaugă 2 morcovi tăiați cubulețe și 2 căței de usturoi tocați mărunt. Apoi, se călesc timp de 3-4 minute până se înmoaie suficient.
Se adaugă mazărea și se amestecă cu celelalte ingrediente. Se mai lasă să se gătească circa 2-3 minute. Se presară cimbru și se toarnă apă, astfel încât să se acopere complet mazărea. Se reduce focul de la aragaz, la o flacără mai mică și se lasă să fiarbă timp de 15-20 de minute.
În momentul în care mazărea este fragedă și apa a început să scadă se condimentează. Se adaugă sare și piper și puțin bulion sau suc de roșii. Când mâncarea de mazăre este gata se oprește focul și se adaugă o legătură de pătrunjel proaspăt tocat.
Care este reacția ta?






