În ce să bagi cartofii cruzi înainte să-i pui la prăjit. Vor deveni crocanți la exterior și moi la interior

Păstrează cartofii cruzi în acest produs înainte de a-i prăji. Trucul care îi face să fie crocanți la exterior și delicați la interior.

Jun 2, 2025 - 19:00
 0  1
În ce să bagi cartofii cruzi înainte să-i pui la prăjit. Vor deveni crocanți la exterior și moi la interior

Bucătarii cu experiență, care lucrează în restaurante de top, dezvăluie un secret. Chefii îți spun în ce să bagi cartofii cruzi înainte să-i pui la prăjit, pentru a te bucura de un rezultat excelent. În felul acesta vor deveni crocanți la exterior și moi la interior.

Pont util pentru cartofii cruzi. În ce să-i bagi înainte de a-i prăji

Cartofii sunt o legumă adorată de români și care se găsește în toate magazinele. Aceștia se pretează la numeroase preparate culinare, însă rețeta cea mai populară în rândul oamenilor are legătură cu prăjirea în ulei.

Puțini știu în ce trebuie să-i păstrezi pe cei cruzi înainte de a-i prăji. Mai exact, este vorba de un secret la care apelează bucătarii din marile restaurante. Trucul care îi face să fie crocanți la exterior și delicați la interior poate fi folosit și de tine.

Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai la îndemână un produs banal. Acesta constă în apa cu gheață. Ține cartofii cruzi într-un vas cu acest ingredient pentru o perioadă de aproximativ 10 minute și nu vei regreta.

Textura finala va fi una încântătoare și de acum înainte nu vei mai comanda din oraș. În plus, acest pont este extrem de util pentru că se elimină excesul de amidon, care din păcate vine cu lucruri negative în timpul prăjirii.

De acum înainte cartofii se vor găti uniform și nu vei mai risca să dai peste unii care nu sunt gătiți perfect. De asemenea, dacă bagi cartofii cruzi în apă cu gheață înainte de a-i prăji exteriorul se va întări extrem de ușor. Mai mult decât atât, cartofii prăjiți vor fi moi și pufoși în interior.

Ce cartofi cruzi sunt potriviți pentru prăjire

Gospodinele își doresc întotdeauna cartofi prăjiți crocanți la exterior și pufoși la interior, însă nu țin cont de anumite sfaturi. Unul dintre acestea spune că este foarte important să alegi soiul potrivit pentru acest proces.

E bine să alegi un soi care are o textură fermă și care nu se înmoaie atunci când îi pui în tigaie. Cartofii albi sunt ideali pentru acest demers pentru că au o textură densă, ușoară și în același timp foarte cremoasă.

Specialiștii în arta culinară transmit că și cartofii galbeni sunt perfecți pentru prăjit. Sunt recomandați pentru că au coaja mai groasă decât cartofii albi, în timp ce pulpa are culoarea galben închis. În plus, sunt mai uscați și mai făinoși, fiind mai rezistenți decât cei albi.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow