Ingredientul pe care să-l pui în lapte pentru a nu se mai acri. Se va menține proaspăt chiar și trei săptămâni

Adaugă asta în lapte după ce deschizi ambalajul și nu vei regreta. Așa se va menține proaspăt pentru aproape o lună.

Apr 18, 2025 - 03:00
 0  2
Ingredientul pe care să-l pui în lapte pentru a nu se mai acri. Se va menține proaspăt chiar și trei săptămâni

Ca să nu se mai acrească ușor, adaugă acest ingredient în lapte imediat ce deschizi ambalajul. Ținut la frigider, poate rezista chiar și trei săptămâni, rămânând proaspăt.

Ce să pui în lapte ca să nu se mai acrească

Probabil că ți s-a întâmplat măcar o dată să te grăbești dimineața, să torni lapte în cafea sau peste cereale și să descoperi, prea târziu, că s-a acrit. De obicei, laptele rezistă între 4 și 7 zile la frigider după deschidere. Totuși, există un truc simplu care te poate ajuta să-l păstrezi proaspăt mai mult timp.

Experții în depozitarea alimentelor de la Wheeldon Brothers au dezvăluit ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în lapte după ce ai deschis ambalajul, pentru a-și păstra calitatea chiar și trei săptămâni.

„Adăugarea unui vârf de cuțit de sare în cutie și scuturarea acesteia pentru a distribui sarea uniform poate ajuta. Mineralele încetinesc acrirea laptelui prin extragerea moleculelor de apă, ceea ce scade activitatea apei și, la rândul său, inhibă dezvoltarea bacteriilor”, au declarat specialiștii, conform express.com.

Unde trebuie depozitat, de fapt, laptele

De altfel, pentru a se menține proaspăt, specialiștii recomandă păstrarea sticlei de lapte în spatele frigiderului, nu pe ușă, pentru ca temperatura să fie mai scăzută și constantă.

„Ideal ar fi ca produsele lactate să fie depozitate în partea din spate a frigiderului, deoarece partea din față și ușa sunt expuse la aer mai cald de fiecare dată când ușa este deschisă”, au spus experții.

Un lucru pe care puțini oameni îl știu este că atunci când mergem la cumpărături, laptele trebuie să fie ultimul produs adăugat în coș. În acest mod, există mai multe șanse să rămână la o temperatură stabilă.

Laptele trebuie pus la frigider imediat ce ajungi acasă, pentru a evita încălzirea lui și a încetini dezvoltarea bacteriilor. Astfel, rămâne proaspăt mai mult timp și poate fi consumat în siguranță.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow