Ingredientul secret pe care să-l adaugi în tigaie atunci când faci ouă prăjite. Vor ieși mai bune decât la restaurant

Ingredientul care face diferența atunci când pregătești ouă prăjite. Transformă preparatul banal în unul servit la restaurantele de lux.

Jun 5, 2025 - 10:00
 0  0
Ingredientul secret pe care să-l adaugi în tigaie atunci când faci ouă prăjite. Vor ieși mai bune decât la restaurant

Dacă vrei să-ți pregătești ouă prăjite și să te simți ca la un restaurant cu stele Michelin, trebuie să adaugi acest ingredient în tigaie. Vei obține un preparat delicios, cu o aromă aparte.

Ce să adaugi în tigaie atunci când faci ouă prăjite

Dacă te-ai săturat de clasicele ouă prăjite la micul dejun, poți îmbunătăți rețeta, astfel încât să obții, la final, un preparat demn de restaurantele de lux. Ai nevoie de un ingredient secret și de un strop de inspirație.

Bucătarii de la Sift and Simmer spun că ouăle prăjite ies mai crocante și mai gustoase dacă adaugi un ingredient pe care aproape toți îl avem prin casă. Este vorba despre semințele de susan, un truc banal, dar care schimbă complet gustul.

Folosit des în bucătăria asiatică, acest ingredient dă ouălor o crustă crocantă și un gust fin, ușor de nucă. Din ceva simplu, preparatul se transformă într-un mic-dejun care chiar îți face poftă. Iar dacă vrei chiar mai mult, poți adăuga și câteva picături de ulei picant cu ardei iute.

Rețeta de care te vei îndrăgosti

Ca să faci ouă prăjite cu susan, vei avea nevoie de 2 linguri de semințe de susan albe, negre sau combinate, 1 linguriță de ulei vegetal, 2 ouă mari, ulei picant cu ardei iute dacă vrei un plus de aromă și, la final, sare și piper după gust.

Încălzește tigaia la foc mic spre mediu și pune semințele de susan, lăsându-le câteva secunde, până prind un miros plăcut și culoarea se schimbă ușor. Adaugă uleiul, iar imediat după, sparge ouăle direct peste stratul de susan încins, scrie spynews.ro.

Pune capacul peste tigaie, dar lasă o mică deschidere ca să iasă aburul. Lasă ouăle la foc timp de 4-5 minute, până când albușul se întărește, iar gălbenușul rămâne moale, sau gătește-le exact cum îți place. Poți servi ouăle prăjite astfel cu sare și piper.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow