Leguma cu care Alexandru a dat lovitura în România. Se găsește în toate supermarketurile, iar românii adoră să o mănânce
Alexandru a dat lovitura cu o legumă care la prima vedere poate părea banală. Acum se găsește în toate supermarketurile din țară.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/05/afacere-roman.jpg?#)
Leguma care l-a ajutat pe un tânăr să dea lovitura în România e adorată de români. Poate fi preparată în diferite moduri, e delicioasă, iar pe lângă asta, în perioada postului mulți o consumă pentru că e și sățioasă.
De unde a luat tânărul bani pentru a-și dezvolta afacerea
Alexandru este un tânăr din Dolj în vârstă de 35 de ani care a decis să înceapă o afacere cu ciuperci Pleurotus Ostreatus. A pariat un milion de euro pe această afacere, iar rezultatele nu au încetat să apară.
Tânărul a luat fonduri europene și a reușit să își ridice o fermă cu 9 hale, fiecare în parte având câte 240 de metri pătrați. În prezent recoltează aproape patru tone pe săptămână și aprovizionează mari magazine din țară.
„Acum livrăm la cei mai mari retaileri din ţară. În momentul de faţă, am ajuns la o producţie între 3 tone jumate şi 4 tone jumate pe săptămână”, a explicat Alexandru Corniș, tânăr antreprenor, conform observatornews.ro.
Cât costă o caserolă cu ciuperci
Deși se bucură de un succes uriaș, tânărul spune că totul a pornit din pasiunea pentru agricultură. Totodată și-a dorit să producă legume sănătoase, dar și de calitate și chiar nu se aștepta la o astfel de creștere spectaculoasă.
„Ciupercile să ajungă în faza aceasta au nevoie de aproximativ 30-35 de zile, iar după aceea Creşterea este una spectaculoasă. În aproximativ 3 zile vor fi gata pentru recoltare.
Pentru o recoltă cantitativă şi calitativă este nevoie de mai mulţi factori, cum ar fi umiditatea, o temperatură adecvată şi un aport cât mai mare de aer proaspăt„, a mai adăugat el.
În ceea ce privește prețurile, o caserolă de 500 de grame costă 7,5 lei. Pe de altă parte, tânărul are în plan să aducă și noi soiuri de ciuperci pe piață și speră ca lucrurile să meargă la fel de bine.
Ce beneficii au ciupercile
Menționăm că ciupercile Pleurotus Ostreatus sunt extrem de apreciate în România. Acestea nu doar că sunt sățioase, dar și mult mai gustoase decât ciupercile pe care le știm deja foarte bine.
Totodată, ele sunt bogate în vitamine și în minerale. Gustul lor le reamintește multora de trufe. Acesta este de altfel și motivul pentru care mulți români le preferă. Prețul este evident și el unul mai accesibil.
Iar dincolo de asta, cu doar o caserolă de ciuperci pot fi făcute numeroase preparate. ”Din aceste ciuperci se pot prepara o varietate foarte mare de mâncăruri, de la ciorbe, salate şi preparate la tigaie”, a adăugat Alexandru.
Care este reacția ta?






