Locul ideal pentru a ține borcanul cu miere. Așa își păstrează calitățile ani la rând
Spațiul perfect pentru a depozita borcanul cu miere. În felul acesta proprietățile sale se mențin ani întregi, susțin experții.
:format(jpeg):quality(80)/wp-content/uploads/2025/04/borcane-cu-miere-de-albine.jpg?#)
Un aliment iubit de oameni pot fi consumat o perioadă îndelungată pentru că nu se strică. Acesta este mierea, însă puțini știu care este, de fapt, locul ideal pentru a ține borcanul. Așa își păstrează calitățile ani la rând, fără să se cristalizeze sau să se întunece la culoare.
Tu știi care e locul ideal pentru borcanul cu miere?
Borcanul cu miere nu lipsește din gospodăriile din România. Produsul poate fi folosit în diferite preparate culinare pentru a le îndulci, specialiștii demonstrând faptul că are aceleași proprietăți ani întregi.
Calitățile sale benefice se păstrează doar în anumite condiții. Se pare că este foarte important locul de depozitare. Cercetătorii sunt de părere că spațiul perfect se găsește în bucătărie, dar nu pe masă sau în frigider.
Dawn Combs, de profesie apicultor, are câteva sfaturi practice legat de acest aliment sănătos. Acesta sugerează faptul că locul ideal pentru a păstra borcanul cu miere este unul întunecos, dar cald. Poate fi vorba de un dulap.
Cu toate acestea, specialistul recomandă ca acest spațiu să fie în apropierea unui cuptor. Produsul care se va păstra într-un astfel de loc nu va suferi modificări, condițiile fiind similare cu cele ale unui stup de albine.
Potrivit Express, în felul acesta mierea nu va fi predispusă la cristalizare. Mai mult, este esențial ca borcanul cu miere să fie unul de sticlă pentru a împiedica zahărul să absoarbă umezeala din aer, care ar putea duce la dezvoltarea drojdiei.
Cum poți aduce mierea la forma lichidă când s-a cristalizat
Apicultorii au sfaturi prețioase și pentru persoanele care vor să readucă mierea la forma lichidă atunci când s-a cristalizat. Procesul este unul simplu și poate fi efectuat de oricine. În această situație este nevoie de un bol de apă fierbinte, dar nu clocotită.
Recipientul cu miere se pune direct în vasul cu apă fierbinte și se lasă o perioadă scurtă. Se scoate atunci când alimentul are culoarea și textura dorită. De remarcat faptul că, mierea poate avea un termen de valabilitate aproape nedefinit, dacă este depozitată corespunzător.
Care este reacția ta?






