Mihaela Bilic a dezvăluit câtă sare e bine să mănânci pe zi: ”Nu mai e nevoie să punem solnița pe masă”

Mihaela Bilic, despre cantitatea de sare indicată pe parcursul unei zile. Ce părere are cunoscutul nutriționist despre condiment.

Jun 13, 2025 - 10:00
 0  0
Mihaela Bilic a dezvăluit câtă sare e bine să mănânci pe zi: ”Nu mai e nevoie să punem solnița pe masă”

Unul dintre cei mai apreciați medici specialiști în nutriție, Mihaela Bilic, a dezvăluit câtă sare este bine să mănânci pe zi. Vedeta susține că mai este nevoie să punem solnița pe masă, ci să fim atenți la alte aspecte importante.

Mihaela Bilic știe câtă sare e bine să mănânci pe zi

Mihaela Bilic este apreciată pentru sfaturile pe care le oferă în materie de alimentație. Recent, a vorbit despre cantitatea de sare care este indicată pentru o persoană, pe parcursul unei zile. Organizația Mondială a Sănătății vine cu recomandări precise.

Un adult nu trebuie să depășească 5 grame de sare pe zi. Aceasta este echivalentul a circa 2.000 mg de sodiu, adică este vorba de o linguriță de sare. În schimb, cantitatea de sare pentru copii este una și mai mică și depinde de vârstă.

Mai mult decât atât, medicul supranumit nutriționistul vedetelor, susține că toate alimentele au în compoziția lor acest condiment. Acesta este motivul pentru care solnița nu trebuie să stea pe masă, ci lăsată deoparte.

„Atenție, nu e vorba doar de solnița cu sare, ci de toată sarea conținută deja în alimente. Campioni la aportul de sare sunt murăturile, sosurile, ronțăielile și mâncarea semipreparată.

Sare avem peste tot, și în pâine și în biscuiți și chiar în apa de băut”, este mesajul pe care l-a transmis Mihaela Bilic pe pagina personală de Facebook. Doctorul a venit și cu o serie de exemple pentru a-și susține punctul de vedere.

Câtă sare există în alimentele din comerț

Mihaela Bilic a declarat că un gram de sare înseamnă 2 felii pastramă, 5 felii salam de Sibiu, 1,5 felii șuncă de Praga, 1 crenvurșt și 2 felii de somon afumat. În plus, aceeași cantitate se găsește și în trei felii de pâine.

De asemenea, cei care consumă 8-9 măsline pe zi aduc în organism un gram de sare. Totodată, un cub de brânză sau cașcaval, un triunghi de brânză cu mucegai sau parmezan au în compoziția lor același procent de sare.

„La cât de multă sare există deja în produsele alimentare, eu zic că nu mai e nevoie să punem solnița pe masă!”, a mai adăugat Mihaela Bilic, pe social media, unde este urmărită de foarte mulți oameni.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow