Prețurile pe litoralul românesc au explodat. Cât costă o ciorbă de burtă și un piure: ”Nici împinge tava nu mai e ce a fost”

În 2025, prețurile la mâncare pe litoralul românesc al Mării Negre sunt din nou foarte mari. Cât a plătit o turistă pentru o ciorbă și un piure.

Jun 15, 2025 - 17:00
 0  0
Prețurile pe litoralul românesc au explodat. Cât costă o ciorbă de burtă și un piure: ”Nici împinge tava nu mai e ce a fost”

Sezonul estival 2025 începe cu vești deloc plăcute pentru turiștii care ajung pe litoralul românesc al Mării Negre. Aproape deloc surprinzător, prețurile la mâncare sunt din nou uriașe.

Turiștii, șocați de prețurile întâlnite pe litoralul românesc: cât costă o ciorbă de burtă și un piure

În fiecare an, o știre domină prima pagină a ziarelor și a site-urilor de știri când vine vorba de litoralul românesc. Aceasta poate avea mai multe forme, dar aceeași idee: ”Prețurile la mâncare / cazare / utilități pe plajă au explodat!”.

Nici în 2025, turiștii nu sunt feriți de aceste lovituri ”la buget”. Pentru cei mai mulți, bugetul de acasă nu se potrivește cu cel de la mare. Recent, o tânără care a decis să ia masa la un restaurant cu autoservire a fost șocată de prețurile din sezon.

Chiar dacă a fost mulțumită de calitatea mâncării, femeia se plânge de nota de plată. O masă pentru doar trei persoane a pus pe bon o sumă de-a dreptul uriașă: peste 300 de lei.

Astfel, pentru o singură porție de ciorbă de burtă, turista a plătit 22 de lei. O porție de piure de cartofi a costat-o aproape 20 de lei. Apoi, pentru o porție de iahnie de fasole românca a plătit 27 de lei.

Prețurile la autoservire sunt pe 100 de grame. Atât ne-a costat pentru trei persoane. Mâncarea a fost bună, proaspătă, dar sincer vă recomand restaurantele clasice, nici împinge tava nu mai e ce-a fost”, a scris turista într-o postare pe internet, conform România TV.

Se anunță prețuri record în vara 2025 pe litoralul românesc

Suntem încă departe de vârful sezonului estival 2025, însă există deja serioase semnale că vara aceasta ar putea deveni cea mai scumpă de pe litoralul românesc din ultimii ani.

De exemplu, restaurantele și terasele din stațiunea Mamaia au afișat deja primele prețuri, care confirmă tendința de scumpire. Astfel, o simplă ciorbă de burtă sau legume costă 27 de lei. Dacă o doriți cu smântână și ardei iute, ajungeți să scoateți din portofel 34 de lei.

Apoi, pentru o porție hamsii (150g), alături de mămăligă și mujdei, plătiți 33 de lei. Saramura de crap poate ajunge până la 48 de lei. Pizza are prețuri de la 40 și 43 de lei, în funcție de sortiment. Aici se adaugă 4 lei pentru sos, dacă nu este inclus, conform epitești.ro.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow