Produsul tradițional românesc, apreciat la nivel mondial. Se găsește în topul realizat de TasteAtlas

Alimentul tradițional românesc care este iubit la nivel mondial. A fost inclus acum într-un clasament făcut de TasteAtlas.

Jun 13, 2025 - 13:00
 0  0
Produsul tradițional românesc, apreciat la nivel mondial. Se găsește în topul realizat de TasteAtlas

Care este produsul tradițional românesc ce este apreciat la nivel mondial datorită felului în care este făcut. Se găsește în topul realizat de TasteAtlas, dar ce loc ocupă, de fapt, în acest clasament important pentru multă lume.

Produsul tradițional românesc ce apare în TasteAtlas

România este cunoscută peste hotare mulțumită tradițiilor și preparatelor culinare. Un ghid online care adună rețete autentice și recenzii a inclus un produs tradițional românesc într-un clasament foarte cunoscut.

TasteAtlas a făcut un top 100 brânzeturi din lume, țara noastră fiind inclusă cu un aliment delicios. Clasamentul realizat în baza a peste 50.000 de evaluări globale arată că, de fapt, cașcavalul afumat românesc este foarte apreciat la nivel mondial.

Ocupă poziția cu numărul 88, în top găsindu-se și alte produse tradiționale românești. Concret, concurează cu brânzeturi legendare care vin din Italia sau Franța, cum ar fi burrata, parmezan sau mozzarella.

Mai mult, în topul realizat de TasteAtlas se mai găsește și o brânză românească maturată și afumată. În acest caz afumarea este mai intensă, gradul de afumare fiind decis de fiecare producător în parte, în funcție de clientelă.

Cum se face produsul tradițional românesc ce ne reprezintă în TasteAtlas

Cașcavalul afumat românesc care a fost inclus în topul TasteAtlas este obținut din lapte de vacă. Se face în zonele de deal și munte și se remarcă prin afumarea naturală, care are loc întotdeauna cu lemn de fag. Așa capătă o aromă subtilă dulce și o textură densă.

„În Romania, dintotdeauna s-au consumat produse afumate, fie ca vorbim de brânzeturi, fie de specialități din carne. Ne reprezinta ca și popor brânza afumată și, în special, cașcavalul afumat. De cele mai multe ori se foloseste lemnul de fag.

Se folosesc ulterior și solutii care aromatizează. Orice producator poate să își facă propriul cașcaval. Dacă avem o afumătoare putem să îl facem noi”, a spus Alina Iancu, specialist în brânzeturi, pentru stirileprotv.ro.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow